Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

ALLSVENSKAN

Uppgifter: IFK Göteborg mister stor del i Bjärsmyr-affären

Efter alla turer står det nu klart att Mattias Bjärsmyr lämnar IFK Göteborg för Panathinaikos med en prislapp som uppges ha landa på fem miljoner kronor. Enligt uppgifter har U21-stjärnans förra klubb, Husqvarna FF, rätt till 22 procent av försäljningen.

- Jag vill inte kommentera våra avtal, men det är högst troligt att Husqvarna ska ha en del, säger IFK Göteborgs sportchef Håkan Mild till FotbollDirekt.se

Mattias Bjärsmyr har varit ett hett objekt bland proffsklubbarna i Europa efter U21-succén i sommar. Det blev till slut grekiska Panathinaikos som lyckades lägga vantarna om försvararen. Enligt uppgifter till SvenskaFans.se har 23-åringens förra klubb Husqvarna FF rätt till 22 procent av övergångssumman, där en liten del även ska tillfalla moderklubben Hestra.
- Skulle det vara så är det bara att tacka och ta emot. Vi spelar i dödens serie, säger Husqvarna FF:s tränare Glenn Sthål.

Detta innebär att division I-laget HFF och Bjärsmyrs moderklubb Hestra har rätt till närmare 1,1 miljoner kronor av de totalt fem som IFK Göteborg kammade hem.
- Vi har ett sådant avtal om en vidareklausul med IFK Göteborg, men jag vill inte kommentera vad den ligger på, säger Husqvarna FF:s ordförande Walter Daag.
- Jag kan inte bekräfta den procentsatsen, säger han på frågan kring de 22
procenten som det spekuleras om.

Rent sportsligt är division I-klubben mycket nöjda över att se den Husqvarnafostrade Mattias Bjärsmyr lämnar Sverige för större utmaningar.
- Det är positivt att vi har kunnat vara med och utveckla spelare som når Europa. Det är vi stolta över, säger ordförande Daag.

Publicerad 2009-07-14 kl 16:21