POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

ANNONS
ALLSVENSKAN
1v

Uppgifter: IFK Göteborg överens med Östersund - Aiesh klar för Blåvitt

Foto: Bildbyrån

Nästa

Avbryt
Försök igen

Se ett av Aieshs mål från året i spelaren ovan.

Hosam Aiesh ser ut att flytta till IFK Göteborg.
Enligt Östersunds-Posten är Östersund överens med Blåvitt om en affär, där Blåvitt betalar fem miljoner kronor för mittfältaren.

Hosam Aiesh har varit tydlig med att han är sugen på att lämna Östersund för ett nytt äventyr. Mittfältaren har haft intresse från flera håll tidigare, men då har ÖFK nobbat buden.

- Det har kommit in, och det finns fortfarande väldigt stort intresse. Det har varit mycket man har haft i huvudet, om jag ska gå eller inte ska gå. Östersund har fått ett bra bud också, med bra pengar, så det ser ganska ljust ut. Fortsätter jag att spela som jag spelat så tror jag verkligen att jag kan få en bra flytt och hjälpa Östersund ekonomiskt. Man vill alltid hjälpa en klubb som ligger en varmt om hjärtat. Mitt mål är att bli såld för bra pengar så att Östersund får dem och jag får en bra flytt, sa Aiesh till Fotbollskanalen i juli.

I veckan kom Expressen med uppgifter om att IFK Göteborg har budat på Östersunds-mittfältaren Hosam Aiesh. Nu rapporterar Östersunds-Posten att affären är klar och att Aiesh flyttar till Blåvitt.

Enligt tidningen kommer ÖFK att få fem miljoner kronor för mittfältaren, som får flytta tillbaka till sin hemstad. Han rapporteras skriva under ett femårskontrakt.

- Det kommer som en chock att det har kommit ut i media, sa Aiesh om en potentiell flytt tidigare i veckan till Fotbollskanalen.

- Det är smickrande att en så fin klubb är intresserad.

Aiesh kom till ÖFK från Häcken 2015 och har gjort över 100 matcher för klubben. Förra säsongen gjorde han flest assist i allsvenskan med tio och det här året har han gjort tre mål och tre assist på 14 matcher.

IFK Göteborg har på den senaste tiden även kopplats ihop med både Tobias Sana och Alexander Jallow, där FotbollDirekt respektive Jönköpings-Posten rapporterar att affärer ska vara nära för spelarna.

21-årige Jallow kommer enligt JP kosta Blåvitt fyra miljoner att lösa från hans nuvarande klubb Jönköpings Södra. U21-landslagsmannen har den här säsongen gjort två mål och tre assist på 15 matcher i superettan.

30-åriga Sana har tidigare spelat i både IFK Göteborg och Malmö FF. Han var under tiden i Malmö involverad i en uppmärksammad händelse när han i en match mot IFK Göteborg fick en smällare kastad mot sig. Sana svarade då med att kasta upp hörnflaggan mot publiken.

Sedan ett par år tillhör han danska Århus, där han förra säsongen blev noterad för fyra mål och fem assist på 22 matcher. Enligt Fotbolldirekt är han bara detaljer i från att bli klar för en återkomst i Blåvitt.

Publicerad 2019-08-09 kl 22:08
ANNONS
Nästa artikel
ANNONS

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
ANNONS

Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå