Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

ALLSVENSKAN
40v

Uppgifter: Källström avslutar karriären

Foto: Bildbyrån

Nästa

Avbryt
Försök igen

Se Kim Källströms superskott mot ÖSK i september i spelaren ovan.

Kim Källström bryter kontraktet med Djurgården och avslutar sin aktiva fotbollskarriär, det rapporterar Expressen.

Djurgården har kallat till en presskonferens gällande "Kim Källströms framtid" på Tele2 Arena senare under fredagen.

Enligt Expressen så bryter mittfältsstjärnan kontraktet med klubben och avslutar sin fotbollskarriär.

Uppgifter till Fotbollskanalen har gjort gällande att Kim Källström redan under den pågående säsongen i Djurgården ifrågasatte om han skulle fortsätta spela för klubben under nästa säsong. Delvis för att han upplevde att klubbens organisation inte hade tagit särskilt många steg framåt sedan han lämnade klubben, delvis för att motivationen tröt efter en karriär som innebar allsvensk debut som 17-åring år 2000 och där han haft en rekordlång säsong.

Den meriterade mittfältaren var inte heller alltid överens med tränaren Özcan Melkemichel om hur laget bäst utnyttjades taktiskt och hur man skulle bedriva träningen.

I samband med sista matchen i Djurgården var Källström svävande om framtiden i en intervju med C More:

- Det är kul att spela fotboll. Vi får ta det därifrån. Kroppen känns bra, men det är ingenting jag tänker på just nu. Vi tänker på det när vi firat den här tredjeplatsen, sa Källström då.

Senare samma dag var 35-åringen dock inte lika svävande:

- Jag är inte osäker på framtiden. Det är bara att köra på nästa år. Men man tänker alltid till lite. Jag är inte 22 år längre och det ska kännas bra. Det har varit en speciell vecka där vi höll på att sjabbla bort Europa. Men sen var det totalfokus på matchen och själv försöka vara positiv och peppande. Det känns bra att ha ett år kvar med Djurgården, sa Källström till Sportbladet.

Kim Källström fick enligt Fotbollskanalens uppgifter sex miljoner i sign on-bonus när han skrev på för Djurgården. Mittfältaren kan nu tvingas betala tillbaka delar av den summan.

Internt inom Djurgården har man haft det tufft med att försöka hålla Kim Källström nöjd och han och ledningen med sportchefen Bosse Andersson i spetsen har haft många tuffa diskussioner. Kim Källström var bland annat intresserad av det sportchefsjobb för landslaget som förbundet utlyste under året, men det gick till Stefan Pettersson. Dessutom har Källström uppskattat sitt arbete som expert för Discovery.

Kim Källström återvände till Djurgården inför den säsongen 2017 efter en lång proffskarriär utomlands i Rennes, Lyon, Spartak Moskva, Arsenal och sist Grasshopper. Under säsongen blev det 28 allsvenska matcher för mittfältaren. Källström gjorde ett stort avtryck i Djurgården och var nominerad till Allsvenskans Stora Pris som årets mest värdefulla spelare.

Källström har även 131 landskamper på meritlistan.

Publicerad 2017-12-15 kl 09:30

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER