Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

ANNONS

Foto: Bildbyrån

Uppgifter: Kommunen räddar KFF - tar över arenan

Kalmar FF har blött pengar de senaste åren, på grund av Guldfågeln Arena.
Nu tar Kalmar kommun över arenan och det fulla ekonomiska ansvaret för den, uppger Östra Småland.

2011 invigdes Guldfågeln Arena, Kalmar FF:s hemmaborg. Sedan dess har arenan slukat pengar för KFF. Klubben omsätter årligen runt 60 miljoner och arenan kostar 19 miljoner per år, och inom ett par år kan KFF:s egna kapital vara borta.

Men nu går Kalmar kommun in och räddar Kalmar FF, genom att ta över arenan och det fulla ekonomiska ansvaret för den. Det uppger tidningen Östra Småland.

Enligt tidningen har KFF och kommunen under flera månader förhandlat i frågan. Östra Småland hävdar att klubbens styrelse har sagt ja till den nya överenskommelsen och att den är förankrad hos kommunen. Kommunalrådet Johan Persson (S) ska ha informerat partiernas gruppledare i samband med kommunfullmäktige i måndags.

ANNONS

Nyligen gästades Fotbollskanalens podcast Lundh av Kalmars tidigare klubbchef Svante Samuelsson. Han var med när Guldfågeln Arena byggdes och var i podcasten öppen med att den nu tynger klubben rejält. Enligt Samuelsson riskerar KFF att gå i konkurs vid nedflyttning till superettan.

- Det är tufft någonstans för en förening att äga, det märker man över en tid, en arena av vår storlek då. Det har vi vetat om hela tiden, men samtidigt så var det tvunget att bli en ny arena. Någonstans där vi 2004/2005 så gjorde vi analysen att vi inte kommer kunna spela på Fredriksskans på grund av alla de krav som ställs från både av förbund, Uefa, tv och sponsorer för att få dit folk då. Så vi var tvingade att göra någonting ganska snabbt och då insåg vi att den rätta lösningen var att bygga en ny arena, sa Samuelsson i podcasten.

ANNONS

Om föreningen skulle trilla ur. Är ekonomin hotad då, är överlevnaden hotad för Kalmar FF?
- Ja, då måste ägarrätten på arenan övergå till någon annan.

För annars går ni i konkurs?
- Ja, de kostnaderna är för stora.

Lyssna på avsnittet med Svante Samuelsson i spelaren nedan.

Följ allsvenskan 2017!

Allsvenskan 2017 är tillbaka och den är glödhet! Endast med C More kan du se allsvenskan i fotboll - 240 matcher från Malmö i söder till Östersund i norr.

- TA MIG TILL ALLSVENSKAN HOS C MORE -

Publicerad 2017-05-31 kl 08:15
Sponsrat innehåll

Mer fotboll. Vi bjuder på 3 månader.

Se Allsvenskan och Superettan från discovery+ hos Telia. Ord pris 349 kr/mån

Streama nu

Kommentarer

Visa kommentarer
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto