Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons
ALLSVENSKAN

Uppgifter: Linderoth erbjuden tränarjobbet i Elfsborg

Foto: Bildbyrån

Tobias Linderoth ser ut att närma sig jobbet som huvudtränare för Elfsborgs A-lag.
Den tidigare landslagsmittfältaren har blivit erbjuden jobbet, enligt Borås Tidning.
- Ett spännande och inspirerande jobb, säger Linderoth till BT.

Nyligen valde Elfsborg att sparka sin tränare Magnus Haglund. Ersättare säsongen ut är de två tidigare assisterande tränarna Janne Mian och Nemanja Miljanovic. Men till 2018 letar Borås-klubben efter en långsiktig lösning och i förra veckan uppgav GT att tre tidigare Elfsborg-spelare är aktuella att bilda ett nytt tränarteam runt A-laget.

En duo bestående av Elfsborgs nuvarande U17-tränare och tidigare landslagsspelaren Tobias Linderoth, samt Varbergs tränare Jörgen Wålemark, pekades ut som aktuell att ta över - med hjälp av klubbikonen Anders Svensson.

Nu hävdar Borås Tidning att just Tobias Linderoth fått frågan av Elfsborg att ta över tränarjobbet i klubben. BT hävdar att Linderoth suttit i flera möten med klubbchefen Stefan Andreasson den senaste tiden.

Det har jag inga kommentarer till. Jag trivs bra i Elfsborg och ser mig gärna kvar i framtiden. Men i det här läget är det upp till klubben att bestämma vilken väg man vill ta, säger Linderoth till Borås Tidning.

Linderoth erkänner att jobbet i Elfsborg lockar honom.

- Det är klart att det är ett spännande och inspirerande jobb, som jag ser det finns det utveckling i laget. Ett tränarjobb på högsta nivå skulle vara en bra möjlighet för mig, i en klubb jag varit i länge (2011). Men det här är jag nog inte ensam om att tycka.

Elfsborgs klubbchef Stefan Andreasson säger följande till BT:

- "Tobbe" är en av många duktiga ledare vi har i klubben, mer än så finns inte att säga i dagsläget. Vi jobbar i lugn och ro med att hitta rätt ledarteam inför 2018, externt som internt. Jag är säker på att många vill ha tränarjobbet i Elfsborg.

Borås Tidning skriver vidare att Elfsborg haft interna diskussioner om AIK:s tidigare tränare Andreas Alm, Dalkurds Andreas Brännström och Århus tidigare tränare Glen Riddersholm.

Följ allsvenskan 2017!

Allsvenskan 2017 är tillbaka och den är glödhet! Endast med C More kan du se allsvenskan i fotboll - 240 matcher från Malmö i söder till Östersund i norr.

- TA MIG TILL ALLSVENSKAN HOS C MORE -

Publicerad 2017-10-04 kl 08:35
Annons
Annons

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
Annons