Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons
ALLSVENSKAN
45v

Uppgifter: Malmö fick tio miljoner för Christiansen

Foto: Bildbyrån.

Anders Christiansen valde att lämna Malmö FF för Gent.
Enligt belgiska HLN.be fick MFF knappt 10 miljoner kronor för mittfältaren.

Under gårdagen presenterades Anders Christiansen av den belgiska klubben KAA Gent. Christiansen valde att lämna den regerande svenska mästarklubben, trots att han skrev på ett nytt femårskontrakt så sent som i höstas.

MFF:s sportchef Daniel Andersson har, utan att avslöja några siffror, tonat ner summan som klubben fick för mittfältaren. Och får man tro den belgiska sajten HLN.be, som var först med att avslöja Gents intresse för dansken, fick MFF en miljon euro, motsvarande knappa tio miljoner svenska kronor. Sajten Skånesport skriver att buden på Christiansen i somras låg som högst på 1,4 miljoner euro, men att klubben i och med det nya kontraktet borde ha fått ett något högre belopp än så. Det vill säga runt 15 miljoner.

- Det fanns bud på honom i somras. Någonstans var de buden något slags riktmärke på ungefär vad han skulle kosta. Det handlar inte alls om de summorna som figurerat i pressen, utan att gå in på siffror. Han har varit fantastisk för oss, men har ingen större internationell erfarenhet och är 28 år till sommaren. Det får också vägas in i ett pris. Det är stor skillnad på om man är bäst i allsvenskan och är 20 eller 28 år. Sen spelar förstås kontraktslängden in till vår fördel, sa Andersson till Sydsvenskan under gårdagen.

Anders Christiansen, som utsågs till den mest värdefulle spelaren i allsvenskan på Allsvenskans Stora Pris efter säsongen, har skrivit på ett kontrakt över 3,5 år med Gent.

- Jag har alltid haft en dröm om att uppnå så mycket som möjligt med min fotbollskarriär och jag tycker det är en helt naturlig tidpunkt för mig att ta mig an nästa utmaning i karriären, sa dansken själv, i ett pressmeddelande.

Publicerad 2018-01-05 kl 18:55
Annons
Annons

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
Annons