Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

ALLSVENSKAN
37v

Uppgifter: MFF förlänger med Rosenberg: "Kommer kanske någon nyhet"

Foto: Bildbyrån

MALMÖ. Efter förlängningen med Anders Christiansen så säger Malmö FF:s sportchef Daniel Andersson att ytterligare en nyhet snart kan dyka upp.
Samitidigt skriver FotbollDirekt att Markus Rosenberg förlänger sitt kontrakt.

På dagens Malmö FF-träning var en av åskådare Martin Dahlin, den forne landslagsspelaren som numera är agent, i sällskap med MFF:s sportchef Daniel Andersson. Dahlin har flera klienter i MFF, inkluderat Markus Rosenberg.

Andersson fick en fråga om Dahlins besök gällde Rosenberg, som enligt Kvällsposten kan vara på väg mot en förlängning. Detta trots Rosenberg tidigare har meddelat om att han slutar efter säsongen. 

- (Dahlin) har ju även lite av de yngre spelarna i vår trupp. Det kanske också kommer någon nyhet.  

Andersson gav dock ett positiv svar kring hur diskussionerna går mellan MFF och Rosenberg. 

- Vi har en bra dialog, vi vet var vi har varandra. 

- Han ska känna att han är sugen. 

FotbollDirekt skriver under torsdagseftermiddagen att det nu är klart att Markus Rosenberg förlänger sitt kontrakt med Malmö FF över nästa säsong.

Förutom Rosenberg så är Mattias Svanberg (avtal till 2019) och Behrang Safari klienter hos Dahlin. Det är även Mattias Andersson, den unge mittbacken som förra året lämnade MFF för Juventus. Andersson är nu utlånad till holländska Den Bosch.

- Vi har ju kontakt med honom såklart. Just i det här fönstret var det inte aktuellt. Inte från vår sida och inte för han heller. Han letar ju speltid och det är inte säkert att vi hade kunnat garantera honom det här. Sedan får vi se längre fram, säger Andersson. 

På tal om mittbackar, har ni någon dialog med Felipe Carvalho, som har utgående avtal? 
- Vi pratar, absolut. Jag ska träffa agenten här nu i helgen. 

Andersson berättade vidare att man inte har uteslutit en förlängning med den uruguayanske mittbacken, som är långtidsskadad året ut. 

Huvudfokuset idag var annars förlängningen av Anders Christiansen. I och med att Christiansen förlängde så har ingen nyckelspelare utgående avtal nästa år, till skillnad från de 13 utgående kontrakten som fanns inför den här säsongen.

Förutom Christiansen hade även Franz Brorsson och Andreas Vindheim avtal som gick ut 2018. Alla tre förlängde dock i god tid. 

- Så har vi jobbat även med de här kontrakten som går ut nu. Där har jag pratat i två års tid. Vi försöker vara ute i god tid och förlänga, men med just de här spelarna har vi inte lyckats.


Exklusiv tävling: Vinn en Superfotbolls-weekend i London för dig och en vän

Publicerad 2017-09-07 kl 17:04

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER