Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

ALLSVENSKAN
38v

Uppgifter: ÖFK intresserat av Sonko Sundberg: "Absolut öppen för dem"

Foto: Bildbyrån

Östersund gick bet på AIK:s Jesper Nyholm.
Nu skriver FotbollDirekt att ÖFK även visar intresse för Noah Sonko Sundberg.
Jag är absolut öppen för Östersund, jag är öppen för allt, säger backen till sajten.

Nyligen berättade Östersunds ordförande Daniel Kindberg för Östersunds-Posten att en av hans drömvärvningar är AIK:s Jesper Nyholm och under torsdagen förklarade han för FotbollDirekt att ÖFK hört sig för med AIK om spelaren.

Men Östersund fick nobben.

- Jesper är en spelare som vi skrev ett avtal med förra året och som vi tror väldigt mycket på. Han gjorde en klart godkänd första säsong i allsvenskan och vi ser en outnyttjad potential i honom som vi vill få ut. Han har betydligt högre höjder än allsvenskan i sig, sa AIK:s sportchef Björn Wesström till Fotbollskanalen.

Nu uppger FotbollDirekt att Östersund tittar vidare och att Noah Sonko Sundberg, som varit utlånad från AIK till Sundsvall under två säsonger, är på önskelistan. ÖFK-ordföranden Daniel Kindberg säger till sajten att det är en mycket bra spelare, men har inte ställt någon förfrågan till AIK.

- Jag har personligen inte pratat med AIK om honom, men det kan vara så att någon annan i klubben gjort det. Det kan ha hänt nu. Samtidigt har han kontrakt med AIK och vi vet att de brukar ha ganska höga prislappar på sina spelare, säger Kindberg.

Sonko Sundberg har ett år kvar på sitt AIK-kontrakt, men är öppen för att söka sig vidare.

Jag är absolut öppen för Östersund, jag är öppen för allt. Det är som alltid i AIK där konkurrensen kanske är tuffast i hela Sverige på försvarssidan. Det är inget nytt och något jag är van vid. Men jag har inte suttit ned med Björn (Wesström) och Rikard (Norling) ännu så jag vill till att börja med höra vad de säger om min framtid.

21-åringen är tydlig med att speltid är viktigt för honom i sitt val för nästa säsong.

- Eftersom jag spelat från start i Sundsvall två säsonger så vill jag inte hamna på bänken igen. Sedan förstår ju alla att det är en konkurrenssituation vart man än är och det inte finns några garantier, säger backen.

Publicerad 2017-12-28 kl 20:34

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER