POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

ANNONS
ALLSVENSKAN

Uppgifter: Pimenta får sparken av Brommapojkarna

Foto: Bildbyrån.

Luis Pimenta uppges få sparken.
Det skriver Expressen på tisdagen.
Detta efter Aftonbladets avslöjande där spelat vittnat om rasism, pennalism och sexism från BP-tränaren.

Det var i förra veckan som Aftonbladet avslöjade, genom anonyma vittnesmål från flera spelare i laget, hur huvudtränaren Luis Pimenta använde arbetsmetoder präglade av grovt, sexistiskt språk, mobbning och pennalism.

En spelare berättade bland annat att de efter matchen mot Häcken fick gå upp och inför övriga truppen berätta om man var en ”pussy” eller hade ”balls” under matchen.

- Han pratar alltid om att det vi gör här ska vi hålla inom gruppen. När Bajram (Ajeti) gick ut och berättade att han inte blivit behandlad på rätt sätt så fick han springa runt planen istället för att träna med laget. Man straffas på otroliga plan, sa en spelare till tidningen.

Just Ajeti bekräftade hela bilden som Aftonbladet gav, i en intervju med Fotbollskanalen.

- Om jag ska vara helt ärlig, så är det här en av de bästa dagarna i år. Jag har kanske ett rykte om mig att jag är sådär och sådär, men alla i klubben vet att det inte var mitt fel, inte mitt problem. Det var han (Luis Pimenta) som ville ha det så. Nu ser alla vad sanningen är. En del kanske tänker att Aftonbladet överreagerar, men med handen på hjärtat, så är allt sanning. Alla spelarna säger samma sak, sa han då.

Luis Pimenta tog time out och Brommapojkarna förklarade att man skulle utreda händelsen grundligt.

Nu har man, enligt uppgifter till Expressen, beslutat sig för att avskeda Pimenta. Tidningen skriver att även lagets assisterande tränare Goncalo Pereira, som ledde laget senast mot Malmö FF, får lämna.

Fotbollskanalen har sökt Luis Pimenta och sportchefen Daniel Majstorovic för en kommentar.

Publicerad 2018-09-04 kl 16:25
ANNONS
Nästa artikel
ANNONS

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
ANNONS

Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå