Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

ANNONS

Foto: Bildbyrån

Uppgifter: Storsponsor kan ge MFF mångmiljonbelopp

Malmö har letat efter en ny namnsponsor till hemmaarenan ända sedan avtalet med Swedbank löpte ut vid årsskiftet. Nu menar Kvällsposten att enegrijätten Eon är hetaste kandidaten till att ta över namnrättgiheterna till Stadion.
- Det är mycket positiva diskussioner som förs, säger MFF:s vd Niclas Carlnén till Kvällsposten.

Malmö FF:s 10-åriga avtal med Swedbank för namnet på lagets hemmaarena löpte inför det här året ut och gick från "Swedbank Stadion" till enbart Stadion. Ändå sedan dess har MFF letat efter en ny namnsponsor till hemmarenan.

Enligt Kvällsposten är enegrijätten Eon hetaste kandidaten att ta över som namnsponsor på arenan. Ett avtal som Malmö hoppas kunna innebära upp emot 10 miljoner kronor om året eftersom Malmö idag helt äger namnrättigheterna till arenan.

Malmös vd Niclas Carlnén vill inte kommentera något om enskilda intressenter, men berättar för Kvällsposten att klubben kommit framåt i jakten på ny namnsponsor.

ANNONS

- Det är mycket positiva diskussioner som förs, säger MFF:s vd Niclas Carlnén till tidningen.

Eon nämndes som en av de potentiella intressenterna när det stod klart att Swedbank Stadion skulle byta namn. Företaget sponsrar redan i dag Malmö FF och är en av klubbens större sponsorer.

Avancemanget till Europa Leagues gruppspel är inte bara viktigt ur ett sportsligt perspektiv, utan är också något som påverkar klubbens ställning i diskussioner med sponsorer.

- Vi har ett värde som vi anser att stadionnamnet är värt. Det faktiska värdet är högre än det vi haft tidigare och internationellt är det större än nationellt, säger Niclas Carlnén.

Publicerad 2018-09-07 kl 10:48
Sponsrat innehåll

Mer fotboll. Vi bjuder på 3 månader.

Se Allsvenskan och Superettan från discovery+ hos Telia. Ord pris 349 kr/mån

Streama nu

Kommentarer

Visa kommentarer
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
NYHETLigor & turneringar
NYHETBloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto