Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons
ALLSVENSKAN

Uppgifter: Utbrett missnöje mot Mats Gren: "Har tappat kontrollen"

Foto: Bildbyrån

Blåvitts spelare är missnöjda med Mats Gren.
Enligt GT tvekar många att förlänga sina kontrakt så länge sportchefen är kvar.
- Det känns som att vår sportchef har tappat kontrollen, säger en av spelarna till tidningen.

I dagens IFK Göteborg finns ett stort antal tongivande spelare som sitter på utgående avtal. Bland namnen hittar vi spelare som lagkapten Mattias Bjärsmyr, Tobias Hysén och de båda danska stjärnorna Sören Rieks och Mads Albaek.

Men enligt uppgifter till såväl GT (som rapporterade om upproret först) som Göteborgsposten tvekar många spelare att förlänga sina kontrakt på grund av att Mats Gren är sportchef. Flera spelare uttalar sig anonymt till GT och man är starkt kritiska till hur sportchefen arbetar.

- Det känns som att vår sportchef har tappat kontrollen, säger en spelare

- Det finns varken någon vision eller plan för hur IFK ska styras. Det finns ett utbrett missnöje med Mats Gren i spelartruppen och stora delar saknar dessutom förtroende för honom, säger en annan.

Kritiken kommer kort efter att den tidigare IFK Göteborg-anfallaren Gustav Engvall i podcasten BBpodd gick ut och svingade mot just Gren.

- Det är sportchefen Mats Gren som har betett sig väldigt illa mot mig och det känns väldigt tråkigt att min sportchef kunde få mig att må så dåligt, sa Engvall i podden.

Till Fotbollskanalen svarade Gren att det ”inte är den bilden jag har” och även kring uppgifterna om det utbredda spelarupproret säger han sig vara ovetande.

- Rykten och spekulationer får stå för er, säger han till tidningen.

Även tränaren Jörgen Lennartsson sitter på utgående kontrakt och Fotbollskanalen kunde tidigare under onsdagen avslöja att Lennartsson tackade nej till jobbet som förbundskapten på grund av att han lovats ett nytt avtal av Blåvitt - ett avtal som man ännu inte kommit överens om. Enligt vad Fotbollskanalen erfar tittade dessutom sportchefen Mats Gren efter andra alternativ på tränarbänken, däribland Östersunds Graham Potter.

Följ allsvenskan 2017!

Allsvenskan 2017 är tillbaka och den är glödhet! Endast med C More kan du se allsvenskan i fotboll - 240 matcher från Malmö i söder till Östersund i norr.

- TA MIG TILL ALLSVENSKAN HOS C MORE -

Publicerad 2017-05-10 kl 19:24
Annons
Annons

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
Annons