POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

ANNONS
ALLSVENSKAN

Uppgifter: Vadslagning bakom planstormningen - ska ha fått 75 000 kronor

Foto: SCANPIX

Nästa

Avbryt
Försök igen

Frölundas guldhjälte Mats Rosseli Olsen stormade Gamla Ullevi efter vad som uppges vara en vadslagning och är nu polisanmäld.
- Böter eller fängelse upp till sex månader är aktuellt, men ingen blir dömd till fängelse för det här, säger polischefen Erik Nord till Sportbladet.

Matchen mellan IFK Göteborg och Malmö FF avbröts efter en stor publiksskandal. Gästernas Tobias Sana, med förflutet i Blåvitt, attackerades med ett knallskott kastat från hemmaklacken.

När det fortfarande beslutades om huruvida matchen skulle återupptas eller ej sprang en åskådare in på planen och sparkade in bollen i mål. Planstormaren visade sig vara Frölundas Mats Rosseli Olsen, nybliven svensk mästare i hockey, iförd en SM-guldtröja.

Enligt uppgifter till Sportbladet handlade det hela om en vadslagning bland spelarna och några sponsorer. Tidningen skriver att norrmannen ska ha fått 75 000 kronor för att storma planen.

Till Expressen bekräftar en anonym spelare att det handlade om ett "bet". Tidningen skriver också att Rosseli Olsen hetsades att springa in på planen av flera lagkamrater. Efter att norrmannen hörts av vakter och släppts ska spelarna ha dansat runt planstormaren och skrikit "Rosse, Rosse, Rosse!"

Sportbladet rapporterar nu att spelaren blivit polisanmäld för incideten och riskerar fängelse upp till sex månader samt höga böter.

- Han är anmäld för brott mot ordningslagen men inte olaga intrång. Så det är böter eller fängelse i högst sex månader som är aktuellt. Men ingen blir dömd till fängelse för det här utan det blir böter, säger polischefen Erik Nord till tidningen.

Rosseli Olsen kommenterade själv händelsen på Twitter, och visade ingen ånger.

"Älskar IFK och Frölunda! Alltid drömd om å göra mål där! Göteborg! Ni är bäst!!!"

Se när Rosseli Olsen stormade Gamla Ullevi i spelaren ovan.

Publicerad 2016-04-28 kl 10:05
ANNONS
Nästa artikel
ANNONS

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
ANNONS

Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå