Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

ANNONS

Uppmanar till bojkott - officiella supporterklubbens ordförande: "Förvånar mig inte"

Allsvenskan

Flera av IFK Göteborgs supporterorganisationer uppmanar till att man ska bojkotta den allsvenska premiären.
Anledningen? Det är AFC som står för motståndet.
"AFC Eskilstuna saknar föreningsdemokratisk trovärdighet", skriver supporterklubben Änglarnas ordförande Sara Pudic i ett sms till Fotbollskanalen.

Foto: Bildbyrån/AFC/IFK Göteborg.

Under tisdagen meddelade IFK Göteborgs Supporter Liaison Officer (ansvarar för kontakten mellan klubben och supportrarna) att man från IFK Göteborgs sida inte går ut med någon bortareseinformation till den allsvenska premiären med anledningen av "den bojkott som våra supportrar uppmanar till". Varför vill flera av Blåvitts supportergrupper inte följa med på bortamatchen i den allsvenska premiären? Det är AFC Eskilstuna som står för motståndet. IFK Göteborgs officiella supporterklubb, Änglarna, är en av de organisationerna som vill bojkotta matchen.

"Det stämmer att Supporterklubben Änglarna inte arrangerar resa till matchen mot AFC Eskilstuna. Inte heller kommer Supporterklubben Änglarna som förening representera på läktaren med banderoll. Då vi är en öppen ideell förening med cirka 1500 medlemmar kan vi inte svara på om någon av våra medlemmar kommer vara på plats eller inte. Det är deras fria val", skriver ordföranden Sara Pudic i ett sms till Fotbollskanalen.

ANNONS

Varför väljer ni att bojkotta?
"Vi väljer att solidariskt med övriga supportergrupperingar kring Blåvitt avstå från bortamatchen mot AFC. AFC Eskilstuna saknar föreningsdemokratisk trovärdighet. De har en historik av röra sig i gråzonen av svensk idrotts föreningspraxis och kringgå 51-procentregeln för att minimera och svårliggöra medlemmars engagemang och inflytande. Detta går emot det vi anser vara grunden i svensk idrottsrörelsen och hjärtat som driver svensk fotboll. Genom en bojkott vill vi belysa problematiken och öppna upp för diskussion kring AFC Eskilstunas utformning och styre."

Änglarna har genom historien valt att bojkotta bortamatcher vid ett par tillfällen, bland annat när IFK Göteborg mötte Gais på våren år 2009. Då handlade det om en "absurd prissättning", enligt Pudic. Hon meddelar också att det var en enig styrelse i Änglarna som fattade beslutet att uppmana till bojkott.

ANNONS

"Det förvånar mig inte att AFC blir föremål för en bojkott. Inget annat svenskt lag går emot supporterrörelsens grundläggande värderingar på samma sätt. Sedan är det upp till varje enskild"

Publicerad 2019-03-27 kl 22:45
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto