POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

ANNONS
ALLSVENSKAN

Uppmaningen till Ranégie: ''Glöm utlandet''

Mathias Ranégie ser ut att vara på väg mot ett större genombrott. Fem mål på fem matcher och nu vill han ut i Europa.
- Men det finns inga bud. Han gör bäst i att glömma utlandet och koncentrera sig på att vara här och nu, säger Häckens sportchef.

- Jag menar att fortsätter han bara att göra det han gör jävligt bra så löser sig resten, fortsätter Häckens sportchef Sonny Karlsson till FotbollDirekt.se.

Mathias Ranégie är underbarnet - och problembarnet - som till sist ser ut att vara på väg mot ett större lyft i sin karriär.

Genom tonår med droger och stölder och en länge och väl ojämn karriär så leder
han nu den allsvenska skytteligan och är i bättre fysisk form än någonsin och hoppades nyligen i en intervju med FotbollDirekt på ett europeiskt bud redan i sommar - trots tre år kvar på kontraktet:

''Fortsätter jag som jag gjort hittills skulle det förvåna mycket om det inte dök upp något bud, trots kontraktet. Jag vet ju att det har varit många scouter och tittat på andra spelare i vårt lag. Och det har ju gått bra för mig så de lär väl ha noterat det också''.

Sonny Karlsson suckar även om han på intet vis vill rycka i Mathias Ranégies ambitioner.

- Det är underbart som det har börjat för Mathias men idrottsmän är alldeles för dåliga på att vara här och nu, det gäller inte bara Mathias. Jag tycker inte om när människor är någon annanstans i tanken.
- Titta som det började skrivas om John Chibuike. Redan efter två omgångar var han plötsligt för bra för allsvenskan. Jag vill inte delta i sådana spekulationer. Det riskerar att påverka vissa negativt.

Men större chans att få komma utomlands har väl aldrig Mathias Ranégie aldrig haft?
- Alltså, det är otroligt kul att det börjat så bra som det har gjort men Mathias måste nu mest av allt fortsätta på det här viset och inte tänka på något annat.
- Han är ju säkert bättre än någonsin och har potential att vinna skytteligan men då vill det till att han koncentrerar sig på var han nu är någonstans.

Häckens sportchef imponeras av Ranégies vinter och vårmånader och har tidigare inte sett det så totala engagemang han nu visar och så långt han tagit sin grundträning.

- Det är riktigt. Och han är bättre fokuserad och mer mogen som människa.

Hur ser du på risken att förlora honom i sommar?
- Jag vill ju inte prata så, om jag kräver av mina spelare att vara i nuet så måste jag göra det av mig själv också.
- Men det finns inga bud. Han gör bäst i att glömma utlandet och koncentrera sig på att vara här och nu.

Publicerad 2011-04-28 kl 12:56
ANNONS
Nästa artikel
ANNONS

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
ANNONS

Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå