POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

ANNONS
ALLSVENSKAN
1v

Uppror runt ÖFK – kräver styrelsens avgång

Foto: Bildbyrån

Det fortsätter storma kring Östersunds FK.
Nu uppmanar en grupp sponsorer styrelsen att ställa sina platser till förfogande, skriver Aftonbladet.
- Det har jag redan gjort, säger klubbens vd, Lennart Ivarsson, till tidningen.

Östersunds FK hade ett turbulent 2019, både på och utanför plan. Licensnämnden beviljade inte klubben någon elitlicens inför 2020, ett beslut som fattades i november. Men ÖFK överklagade och överklagandenämnden valde att gå på föreningens linje. Och till slut, dagen innan julafton, meddelade att ÖFK trots allt skulle få stanna kvar i allsvenskan.

I överklagandenämndens beslut gick det att läsa att ett ”utländskt bolag” kommit överens med ÖFK om ett sponsringsavtal värt 15 miljoner kronor, vilket spelade in i beslutet som räddade kvar klubben i allsvenskan.

För två veckor sedan uppgav Aftonbladet att ett brittiskt fondbolag är företaget som ska pumpa in 15 miljoner i klubben – och att sponsringen skulle betalats till klubben i november och december förra året. Men för Aftonbladet bekräftar klubbens vd, Lennart Ivarsson, att de fortfarande inte har kommit in några pengar.

- Det är en fråga vi jobbar på, säger han till tidningen.

I dag, tisdag, kom återigen Aftonbladet med uppgifter om att en grupp av klubbens sponsorer, företagare och aktieägare uppmanar styrelse och vd att ställa sina platser till förfogande inför årsmötet 12 mars. Anledningen ska vara ett missnöje kring den senaste tidens turbulens kring klubbens ekonomi, vilket gör att det inte längre finns något förtroende.

Enligt tidningen har företagargruppens talesperson, aktieägaren Nils Åke Hallström, skickat ut ett mejl där han bland annat skriver: ”Vi gör detta uttalande för att vi vill fortsätta stötta föreningen ekonomiskt så att ÖFK kan förbli en konkurrenskraftig och i alla avseenden stabil förening i allsvenskan”.

- Det är en sak för nuvarande styrelser att ta ställning till. Jag är tillförordnad vd och mitt kontrakt upphör ju, säger vd Lennart Ivarsson till tidningen.

På frågan om han redan har ställt sin plats till förfogande svarar han:

- Ja, definitivt.

Fotbollskanalen har sökt Nils Åke Hallström, avsändare av mejlet.

Publicerad 2020-02-11 kl 12:54
ANNONS
Nästa artikel
ANNONS

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
ANNONS

Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå