Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons
ALLSVENSKAN

Uppsnack inför ÖFK-Bajen - Hamad öppen för att ta nummer tio-rollen: "Skulle passa mig bra"

Nästa

Avbryt
Försök igen

Jiloan Hamad är nöjd med Hammarbys spel så här långt. Men stjärnvärvningen menar att Pa Dibba blir för ensam uppe på topp.
- Kanske att någon spelare kan hitta den här nummer tio-rollen och hitta in i mellanrummet där och ge honom stöd, säger Hamad i Uppsnack inför Östersund-Hammarby.

Östersund tar emot Hammarby på Jämtkraft Arena på söndag. Senast vände man 0-2 till 4-2 mot Elfsborg på Borås Arena, bara för att släppa in två mål på tilläggstid och tappa till 4-4.

- Det är helt sjukt egentligen. Vi har 4-2, det är 10 minuter kvar och en man utvisad för dem och vi kan ändå inte stänga matchen. Jag vet inte vad jag ska säga, det är lite overkligt, säger Ken Sema i Uppsnack.

Även mot IFK Göteborg tappade Östersund sent efter att ha missat ett superläge att avgöra, för att på spelvändning dra på sig en straff och 1-1. Nu hoppas Ken Sema att det är slut på den typen av sena poängtapp.

- Verkligen, inte nu. En gång är väl okej, men två gånger... fan alltså, nu får det inte hända längre, säger Sema.

Söndagens motståndare Hammarby har varit en positiv överraskning så här långt i allsvenskan. Laget är fyra efter sex omgångar. Nyförvärvet Jiloan Hamad är nöjd med mycket, men ser även förbättringspotential.

- Jag tycker att det har sett bra ut och vi är väldigt bra i kontringsspel, men det enda som jag kan känna när man är på planen ibland är att Pa Dibba, som gör det fantastiskt bra, kanske är lite för ensam ibland. Vi slår upp den på honom, och han kan egentligen kan ta hand om en backlinje ensam men vi kanske behöver vara lite snabbare att fylla på och ge honom det understödet han behöver. Kanske att någon spelare kan hitta den här nummer tio-rollen och hitta in i mellanrummet där och ge honom stöd, säger Hamad.

Är det en roll du hade velat ha?
- Det är klart att det nog hade passat mig bra, men samtidigt har jag en ganska fri roll. Men det har blivit att jag har fått gå ner lite djupare i banan och hämta boll, men det är okej och vi blir bättre och bättre för varje match. Och det kommer att bli bättre, det är något som vi jobbar på.

Mötet mellan Östersund och Hammarby spelas söndag 15.00 - se matchen i C More Sport och streamat på C More.

Se Uppsnack i spelaren ovan.

Publicerad 2017-05-05 kl 07:10
Annons
Annons

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
Annons