POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons
ALLSVENSKAN

USA-resa ska ge ny Hammarbyanfallare

Hammarby letar anfallare - men behöver resurser.
Nu åker klubbens sportchef till USA för att diskutera med storägaren AEG.

- Jag åker över till USA nu för att diskutera med AEG om våra sportsliga behov, säger tf sportchef Gustaf Grauers till FotbollDirekt.se.

Det har redan tidigare slagits fast att storägaren AEG gör en ekonomisk nysatsning på Hammarby. Målsättningen är att klubben ska vara allsvensk senast 2012 - men behovet av en anfallare är stort redan nu, efter Linus Hallenius flytt till Genoa.
Gustaf Grauers åker därför till USA för att träffa en av AEG:s representanter i Hammarby-styrelsen, tidigare LA Galaxy-spelaren Chris Klein.

- Chris Klein har mycket kontakter och det är framför allt sportsligt som han kan hjälpa oss. Jag vill poängtera att jag inte åker dit för att tigga pengar, det ekonomiska sköter vår styrelse. Det här mötet kommer att handla om våra sportsliga behov, både kortsiktigt och långsiktigt.  

- Det är ju ingen hemlighet att vi först och främst letar efter en eller två forwards. Vi ska prata förutsättningslöst om vad Hammarby behöver, så får vi se vart det leder. 

Tillsammans med Klein kommer Grauers också följa MLS Player Combine, en uppvisningsturnering där USA:s mest talangfulla collegespelare deltar i hopp om att hitta proffsklubbar.

- Det visade sig att den här turneringen skulle spelas i Fort Lauderdale dit jag ändå var på väg. Så vi kommer att titta på lite matcher, det är möjligt att vi upptäcker någon intressant spelare, det vet man aldrig.

Det har annars ryktats om att just en amerikansk collegespelare - 21-årige JC Banks - skulle vara på väg att värvas till Hammarby.
På amerikanska sajten yanksabroad.com citerades Banks agent, som hävdade att affären i princip var klar - men Gustaf Grauers dementerar detta kraftfullt.

- Det är helt taget ur luften. Han gjorde en enda provträning med oss och det är inget spår vi kommer att följa upp.

- Det är MLS-draft på gång och jag tror att hans agent sa så för att sätta lite press på MLS-klubbarna, få någon att drafta honom.   

Publicerad 2011-01-05 kl 13:28
Annons
Annons
Annons

Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå