Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons
ALLSVENSKAN

Ut ur Bangura-skuggan: "Jag är nummer ett"

Inga Bangura-ersättare och nu sätter AIK hoppet till talangfulla men oprövade kort där framme.
- Jag tycker alltid att jag är nummer ett. Det har jag tyckt hela tiden, säger Admir Catovic.

Först försvann Teteh Bangura, sedan namnen Mohamed. 22 av 36 AIK-mål hittills under säsongen har kommit från Sierra Leone-duon, och inga ersättare har plockats in.

Detta i ett AIK som har jättechans på en finfin tredjeplacering, ett stort steg framåt efter det misslyckade fjolåret. Nu ska yngre och/eller mindre namnkunniga spelare som Admir Catovic, Kwame Karikari och Christian Kouakou ges chansen att blomma ut.

- Om man ska ta fram unga spelare och göra dem till bra allsvenska spelare så måste de ju någon gång få spela. Och med nuvarande konkurrenssituation och läget i AIK är det ett bra läge att göra det, sade AIK:s chefsscout Björn Wesström till FotbollDirekt.se nyligen.

24-årige Admir Catovic har bara startat en match den här säsongen och på det sex inhopp. Nu öppnas möjligheterna i de återstående matcherna, men Catovic vill inte se det så.

Kan du känna att, "nu har jag min chans"?
- Nej, det kanske är mer blyga spelare som känner så. För mig... jag har självförtroende, jag tycker alltid att jag är nummer ett. Det har jag känt hela tiden.
- Bangura och Bangura, de var jättebra, därför blev de sålda. Visst, de har gjort många av våra mål, men de spelade ju i stort sett varje match också. Varje match är viktig för mig, så har det varit hela säsongen och det är ingen skillnad nu.

Hur ser du på AIK:s möjligheter att hänga med i toppen nu, andra måste kliva fram?
- Det är inte så att vi sålt hela roten till AIK, vi har ett bra lag och fyra bra forwards kvar. Jag känner inte att jag är längre i från att starta än någon annan, men det är upp till tränaren att ta ut laget. Jag kan inte gå in och lova mirakel, men får jag chansen ska jag göra allt jag kan, det försöker jag göra hela tiden.

Catovic har kontrakt till 2013 med AIK, och känner själv att han är en del i klubbens satsning trots den blygsamma speltiden. Han har tidigare varit utlånad till samarbetsklubben Väsby, men en utlåning till en mindre klubb har aldrig varit aktuell i år.

- Jag har ju spelat i superettan tidigare och det känns inte som ett steg i rätt riktning. Jag vill uppåt nu, och i Sverige är det bara AIK som gäller.

Publicerad 2011-09-07 kl 18:02
Annons
Annons
Annons