Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons
ALLSVENSKAN

Utebliven Borges-succé – ”Men påminner om Obolo”

Mjällby är nöjda med nollan mot AIK på Råsunda – och nöjda med att ha hållit hajpade Celso Borges i strama tyglar:
- Han är Obolo-typen, lite samma typ av spelare, säger Anders Wikström.

Mjällby som tog poäng av AIK i allsvenska premiären för två år sedan – gav nu på nytt Solnaklubben problem. Ännu en 0-0-match – och det var en seger på poäng. En stabil match rakt igenom av ett till stora delar nytt och nysatsande Mjällby som har fått in många nya spännande namn. Och Råsundapremiären gjorde inte Mjällby mindre spännande. Anders Wikström och Patrik Rosengren gick inte bort sig en enda gång och längst fram Erton Fejzullahu pigg – och Mjällby överhuvudtaget smågiftiga.

- Råsunda och AIK är alltid svårt, oavsett om det är första eller sista matchen eller mitt i serien, säger Anders Wikström till FotbollDirekt.se. - Vi skapar de vassaste chanserna, om det är något lag som förtjänar att vinna så är det vi. Men totalt sett är väl inte 0-0 orättvist. De skapar egentligen ingen målchans alls, ingen het i alla fall.

Ni var aldrig illa ute. - Vi har bra kontroll på dem, de får ha mycket boll i backlinjen. Men vi åker inte hit för att bjuda på underhållning, vi är här för att hämta poäng.

Celso Borges – ju omskriven som få, hur var det att möta honom?

- Jag tycker att han blev lite isolerad där framme, vi hade inte jättestora problem med honom. Men en duktig fotbollsspelare, som är skicklig på att ta in bollen och skarva och så. Men han var lite för ensam där framme idag.

Det är inte många som har sett honom spela, var det vad du hade förväntat dig?

- Precis, det är svårt att möta en spelare som man aldrig sett spela tidigare, som man inte vet hur han fungerar. Men han är lite Obolo-typen, lite samma typ av spelare. Nu gäller det bara för AIK att de hittar någon som kan komplettera honom därframme på ett bra sätt. Jag tror att han kan bli en viktig pusselbit för honom.

- I dag neutraliserade vi deras anfallsspel totalt sett över hela banan och då blir det svårt för honom också.

Det såg ut som att du och Bagarn Rosengren trivs bra ihop i mittförsvaret?

- Ja absolut. Det är ingen hemlighet att jag passar bra ihop med en stor och nickstark spelare och det är ju verkligen Bagarn, dessutom är han en fantastisk mittback överhuvudtaget.

- Det funkade bra idag, särskilt med tanke på att vi knappt hunnit spela med varandra på försäsongen. Bagarn blev ju skadad strax efter att jag kom till klubben. Men idag kändes det jättebra, vi hade ett bra samarbete och ett bra snack under hela matchen.

Lovande start för Mjällby överhuvudtaget?

- Absolut, det ser bra ut inför framtiden. Det här var väl det kvitto vi ville ha, att vi kunde konkurrera och göra en såpass bra match på bortaplan, det ska bli intressant att se vart det leder, med hemmaplan och några fler matcher tillsammans.

Publicerad 2012-04-01 kl 23:05
Annons
Annons

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
Annons