POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

ANNONS
ALLSVENSKAN
1v

Utmätning påbörjad mot Kindberg - skulden till ÖFK kan drivas in

Foto: Bildbyrån.

Daniel Kindberg och två andra män har dömts betala miljonskadestånd.
Kronofogden har påbörjat utmätningen – och pengarna som ÖFK lånat kan eventuellt drivas in.
- Det kan vi göra, säger Karin Öhrberg som är sektionschef på Kronofogden i Östersund, till ÖP.

I fjol dömdes den tidigare ÖFK-ordföranden Daniel Kindberg och ytterligare två personer för olika former av ekonomisk brottslighet, bland annat för trolöshet mot huvudman. Männen dömdes till fängelse men också till att betala de två målsägandena, Östersundshem och Fältjägaren, 9,2 respektive 4,4 miljoner kronor.

Östersunds-Posten skriver nu att Kronofogden påbörjat utmätningarna mot männen – och att de pengar som Daniel Kindberg lånat ut till ÖFK (sex miljoner kronor) kan komma att drivas in.

- Det kan vi göra. Om det finns ett skuldbrev så kan vi mäta ut det, säger Karina Öhrberg, som är sektionschef på Kronofogden i Östersund, till tidningen.

- Klubben måste åtminstone säga att det stämmer att de har lånat pengar och det måste finnas ett bevis för att det är hans pengar.

ÖFK har tidigare berättat att klubben betalat tillbaka två av de sex miljonerna.

Värt att notera är att Kronofogden inte kan börja betala ut några pengar till de två bolagen innan domen har vunnit laga kraft, skriver ÖP. Daniel Kindberg och de andra två männen har överklagat tingsrättens beslut till  hovrätten. Något datum för förhandling i hovrätten har inte satts.

ÖFK nekades först elitlicens av licensnämnden, ett beslut som dock ändrades av överklagandenämnden och ÖFK får spela i allsvenskan 2020.

Publicerad 2020-01-13 kl 15:45
ANNONS
Nästa artikel
ANNONS
ANNONS

Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå