Utskällning gav Halmstadseger

En rejäl utskällning i paus var vad som krävdes för att Halmstadsspelarna skulle skärpa sig och ta första allsvenska segern sedan den 8 maj. 2-1-vinsten mot Trelleborg kom efter en mycket stark andra halvlek.
-Det är inte ofta jag skäller men som spelarna agerade var jag tvungen, säger Halmstads tränare Janne Andersson.

Halmstad var knappt med i matchen under merparten av första halvlek. Trelleborg vann nästan alla närkamper, rullade ut Halmstad med ett bra passningsspel och skapade tre riktigt vassa målchanser.

-Våra första 20-25 minuter var väldigt bra. Vi kan inte spela mycket bättre, säger Trelleborgs tränare Tom Prahl.
Att Halmstad bara låg under med 1-0 kan man tacka målvakten Magnus Bahne och ribban för. Det var 1-0-målskytten Andreas Drugge som hade båda chanserna.

Store Drugge dominerade stort i första halvlek mot ett darrigt Halmstadsförsvar.
-Vår första halvlek var undermålig. Det fanns ett lag med självförtroende - Trelleborg och ett lag utan - Halmstad. Vi fegade och gav oss själva inte chansen. Det gjorde mig riktig irriterad, säger Janne Andersson.

Janne Andersson visste också varför att hans spelare tappat självförtroendet.
-Vi har presterat ganska bra efter uppehållet men ändå inte lyckats vinna och då rinner självförtroendet av, säger Andersson.

Efter EM-uppehållet har Halmstad spelat 1-1 mot Hammarby, 1-1 mot Kalmar och förlorat mot Elfsborg. I de två oavgjorda matcherna har laget tagit ledningen men tappat poäng i slutet.

-Därför var det oerhört viktigt för oss att vinna. Jag är oerhört stolt på sättet vilket vi vann, säger Janne Andersson.
Halmstad kvitterade till 1-1 genom Ajsel Kujovic elva minuter efter paus. Det målet satte ner humöret rejält hos hemmaspelarna.

-Vid 1-1 var det som om verkligheten hann ifatt oss. Vi blev osäkra och rädda att förlora. Sedan orkade vi heller inte riktigt stå emot Halmstad, säger Tom Prahl.
Ett positivt besked för Prahl- mitt i bedrövelsen - var att långtidsskadade målvakten Fredrik Persson var tillbaka. Han gjorde sin första allsvenska match sedan skadan i mötet mot Brommapojkarna den 6 maj 2007. Persson var duktig och chanslös på målen.

Han var ytterst nära att rädda Jesper Westerbergs skott gav Halmstad segern. Persson fick ut en hand och styrde bollen i stolpen - och in.