POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

ANNONS
ALLSVENSKAN

Vad händer med Djurgårdslegendaren?

Foto: Scanpix

Djurgården har lovat fansen en chans att tacka av Daniel Sjölund. Men nu har det varit tyst ett tag och vad händer egentligen?
– Det är en jättebra fråga, säger presschefen Jonas Riedel.

Den 5 november stod det klart att Djurgården släpper Daniel Sjölund. Beskedet kom inte som någon chock efter den sista tidens spekulationer, men för några månader sedan hade nog ingen räknat med att finländaren skulle få lämna klubben efter tio år.

Att förändringen kom hastigt råder det ingen tvekan om och gjorde också att 29-åring aldrig hann tackas av under en match, något som fick Dif-fansen att reagera när nyheten om att Sjölund gjort sitt bekräftades av klubben.

Djurgården gick därför snabbt ut med ett meddelande på sin hemsida, där man bland annat skrev följande:

”Tyvärr gjorde omständigheterna att vi inte kunde avtacka “Daja” i samband med en match på Stadion, men vi jobbar just nu på att hitta ett annat tillfälle där så många Djurgårdare som möjligt ska få tacka och hylla honom. Det är av stor vikt för föreningen att detta går att genomföra och vi återkommer med mer information om detta under veckan på dif.se.”

Sedan dess har det varit tyst från klubbens sida – trots att man alltså lovade att återkomma i ämnet för flera veckor sedan. Vad som händer med avtackningen verkar inte någon riktigt veta.

– Det är en jättebra fråga. Jag funderar på vem som kan svara på det. Det finns inget klart ansvarsområde för det, säger Djurgårdens presschef Jonas Riedel till FotbollDirekt.se.

Men det kommer bli av?

– Planerna har varit att det ska bli av. Daniel vill, vi vill. Alla vill helt enkelt. Men det är väl svårt att få ihop det med datum. Jag får be att återkomma när jag har funderat lite över vem som har hand om det, säger Riedel.

Presschefen ringer sedan upp efter en timme.

– Jag har försökt luska runt i vem det kan vara som har ansvaret för det, men jag kan inte hitta någon en söndagskväll som denna. Vi har försökt få till det här, men det är svårt att hitta ett datum.

När Sjölund kommer att tackas av är alltså fortfarande oklart. En sak som är säker är dock att Dif vill och kommer göra allt de kan för att ordna ett farväl.

Publicerad 2012-12-03 kl 10:49
ANNONS
Nästa artikel
ANNONS

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
ANNONS

Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå