Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons
ALLSVENSKAN

Vaden håller AIK:s försvarskugge borta

AIK:s landslagsmeriterade försvarare Markus Jonsson missade matchen mot IFK Göteborg. En seglivad vadskada som inte vill ge mig sig är det som stoppar honom från spel.

- Jag drog på mig en bristning i vaden mot Örebro och det har börjat kännas bra nu så, de två sista dagarna har jag haft löpträning och det känns bra att jag har kunnat springa igen, säger Jonsson till FotbollDirekt.se

Men trots det ser matchen mot Gais nästa måndag ut att komma för tidigt.
- Jag vet inte om jag kan spela i den matchen. Den är på gränsen. Innan Örebro-matchen, när jag gick sönder hade jag känning i vaden redan innan matchen och då hade jag bara haft två träningar efter det senaste skadeavbrottet. Helst hade jag velat haft fler träningar.

Läkaren Karol Zyto sade till FotbollDirekt för en dryg vecka sedan att han hade hoppats på spel för Jonsson mot IFK Göteborg men vadskadan satte stopp, vilket var bittert.
- Väldigt tungt. Det är såna matcher som mot Göteborg som är roliga att spela. Men det var viktiga tre poäng men man vill alltid vara med på planen i såna här matcher.

Kenny Pavey ersatte dig i försvaret men i nästa match är han avstängd. Kan det få dig att känna en stress över att hinna tillbaka till matchen mot Gais.
- Nej, vi har mer spelare i laget som kan spela på positionen. Jag ångrade mig lite mot Örebro att man gick på lite väl tidigt efter skadan och jag ska inte göra om samma misstag nu.

Men hur allvarlig är skadan egentligen? Zyto sade tidigare att den var av lindrigare art...
- Den är inte allvarlig alls. Det har gått lite mer än en vecka sedan jag skadade mig och jag kan springa redan och det brukar man inte kunna göra om det är mer allvarligt.

Publicerad 2009-07-15 kl 12:00
Annons
Annons
Annons