POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

ANNONS
ALLSVENSKAN

Vägrar känna oro och tar Pavey i försvar

AIK ser inte alls längre ut som Svenska mästare. Två raka 0-0-matcher har skapat ilskna frågetecken. Men AIK:s sportchef vägrar känna oro och tar också Kenny Pavey i försvar för den våldsamma tacklingen som gav rött kort. 

- Jag hade inte plockat upp det röda kortet för den situationen. Nu är jag ju hyfsad part i målet men det var ett 50-50-läge som jag ser det, säger Björn Wesström till FotbollDirekt.se om Paveys tuffa satsning som renderade i rött kort.

- Hade han inte gått in som han gjorde och fullföljt så hade han inte gjort sitt jobb.

Lika snabbt gör AIK:s sportchef sitt bästa för att lugna ner situationen efter den andra raka 0-0-matchen på Råsundas fortsatt genant dåliga gräsmatta.

- Hur många var det egentligen som följde oss i fjol? Då började vi med två raka 1-0-segrar. Okej, klart att det är skillnad på sex poäng jämfört med två som i dag. Men prestationsmässigt är det ingen större skillnad.

- Vi är på ungefär samma nivå som i början av förra säsongen och jag tycker ändå att det syns att det fortfarande är jävligt svårt att slå AIK. 

Han ängslas inte alls av 180 mållösa minuter, en Sebastian Eguren ur form och ett anfallsspel som inte alls stämmer så här långt.

- Vi är nöjda defensivt och bygger utifrån det. BP skapade ingenting och inte heller Mjällby i premiären. Nu ska vi ha tålamod och jobba med att göra de justeringar som behövs anfallsmässigt, säger Wesström och betonar:

- Men det är nog viktigt att komma i håg att vi har ett lag som inte är byggt för att göra fyra mål per match. Det klarar vi inte av och det är inte vad vårt spel ska bygga på.

Sebastian Egurens roll ifrågasätts allt mer - Pontus Kåmark vill flytta ner honom.

- Går alltid att diskutera. Det är väl härligt med synpunkter men vi jobbar inte med lottdragning i AIK. Vi har en idé och den tänker vi hålla fast vid och fullfölja.

Ola Gustavsson

Publicerad 2010-03-20 kl 19:56
ANNONS
Nästa artikel
ANNONS
ANNONS

Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå