POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

ANNONS
ALLSVENSKAN
13v

Vaiho tycker tränarbytet gjorde Djurgården bättre: "Nu är det rakt och tydligt"

I år fick Djurgården två nya tränare Kim Bergstrand och Thomas Lagerlöf.
Lagets målvakt Tommi Vaiho tycker att tränarbytet ligger bakom kanonsäsongen.
- Nu är det rakt och tydligt och alla vet vad de ska göra ute på plan, säger han i Lundhs Podcast.

I skrivande stund är det Djurgården som ligger bäst till för att plocka hem det allsvenska guldet. Redan innan vinsten mot IFK Göteborg i måndags har laget haft en kanonsäsong där de hela tiden haft guldet inom räckhåll. Lagets målvakt Tommi Vaiho tycker att det är tack vare tränarbytet innan säsongens start.

- Kim och Tolle (Kim Bergstrand och Thomas Lagerlöf) kom in i januari och när dem kom in i fick de igång gruppen på ett jättebra sätt. Dem är raka och tydliga i sitt ledarskap och de har fått ut det mesta de vill till oss spelare - vi jobbar stenhårt tillsammans och har roligt tillsammans så det tror jag påverkar att det har gått så bra på matcherna, säger Vaiho i Lundhs podcast. 

Vad är skillnaden mot Özcan Melkemichel och de nya tränarna?
- Det är svårt att säga bara sådär, men nu är det rakt och tydligt och alla vet vad de ska göra ute på plan. De har andra idéer än vad Özcan hade kanske.

Var det oseriöst under Özcan? För det är ju det man har hört som snacket går – att det var lite mer laid-back helt enkelt. Lite oseriöst
- Nej det skulle jag inte vilja säga, första åren med Özcan kom vi trea och förra året vann vi cup-guld. Vi hade ett bra lag förra året också men det var lite större spelare i laget som tog lite större plats. Det ser jag inte att vi har i år.

FAKTA

242 - Tommi Vaiho

Avsnitt 242 av Sveriges nyfiknaste fotbollspodd gästas av Tommi Vaiho. Djurgårdens succémålvakt talar om klubbens guldjakt, om vad Kim Bergstrand och Thomas Lagerlöf lyckats med, om hur omklädningsrummet förändrades när storstjärnorna försvann och hur spelarna fått till en bättre sammanhållning.

Dessutom berättar målvakten om åren på bänken, om när han körde fast i klubben, om vad han lärde sig av att slåss för Gais överlevnad år efter år, om valet att återvända till Djurgården trots att han skulle vara andramålvakt, om hur han blivit bättre och vad tränarna tjatar mest om.

Publicerad 2019-10-23 kl 06:30
ANNONS
Nästa artikel
ANNONS

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
ANNONS

Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå