Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

ANNONS

Valberedning och Lagrell vill se Bo Johansson som ny SvFF-bas: ”Inga kommentarer”

10å

Lars-Åke Lagrell lämnar ordförandeposten 2012.
Elfborgs-basen Bosse Johansson har fått frågan om att ersätta honom.
- Inga kommentarer, säger han till fotbollskanalen.se.

Frågan om vem som ska ersätta Lars-Åke Lagrell är högaktuell inom svensk fotboll. Fotbollskanalen.se kan nu avslöja att Elfsborgs-basen och SEF-ordföranden Bosse Johansson fått frågan av förbundets valberedning.

ANNONS

- Jag har inga kommentarer till det. Valberedningen måste få göra sitt jobb i fred, säger Bosse Johansson till fotbollskanalen.se.

Vi har uppgifter om att även Lars-Åke Lagrell förhört sig med dig om att efterträda honom – vad säger du om det?
- Det vill jag inte kommentera.

Hur ser du på om du skulle få frågan?
- Jag har svårt att se att jag skulle ge upp min bankkarriär för det. Jag trivs oerhört bra med mitt jobb och den bransch där jag verkat i 20 år. Samtidigt kan jag inom ramen för det ägna mig åt min hobby fotboll som ordförande i både Elfsborg och SEF. Jag har aldrig tänkt tanken att efterträda Lagrell.

Kan man tänka sig en ordförande i förbundet som inte är lika aktiv som Lars-Åke Lagrell?
- Den modell svenska fotbollsförbundet valt är att ordföranden ska vara operativt arbetande och då måste man vara det. Det är en skillnad från i näringslivet och de flesta allsvenska klubbar.

ANNONS
- I Elfsborg står styrelsen och ordföranden för det långsiktiga och strategiska och sedan har man en vd eller klubbdirektör som står för det operativa. Men så har inte förbundet valt att göra.

Lars-Åke Lagrell meddelade strax före jul att han slutar som ordförande till årsmötet i mars 2012. Samtidigt finns det krafter inom fotbollen som jobbat för att byta ut honom under lång tid och gärna sett ett skifte redan i mars 2011.

De kandidater som finns är förutom Johansson, även Karl-Erik Nilsson, Lars-Christer Olsson och Susanne Erlandsson. Bosse Johansson är försiktig med vad han säger kring Lagrell-frågan. Den är känslig:

- Som SEF-ordföranden är jag givetvis delaktig i diskussionerna om en efterträdare. Det viktiga för oss är att en efterträdare brinner för elitfotbollen. Allsvenskan tappat i slagkraft de senaste 20 åren och det måste personen ta på allvar.

ANNONS
Publicerad 2011-01-10 kl 16:11
Sponsrat innehåll

Mer fotboll. Vi bjuder på 3 månader.

Se Allsvenskan och Superettan från discovery+ hos Telia. Ord pris 349 kr/mån

Streama nu

Kommentarer

Visa kommentarer
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS

Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
NYHETLigor & turneringar
NYHETBloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto