Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

ANNONS

Valberedningen förnekar splittring: "Ser oss som helt eniga"

10å

Enligt uppgifter till fotbollskanalen pågår en maktkamp inför fotbollförbundets årsmöte. Även valberedningen ska vara splittrad – något dess ordförande dementerar.
- Jag ser oss som helt eniga, säger Börje Sandgren.

Källor till fotbollskanalen.se gör gällande att det råder en maktkamp inför Svenska Fotbollsförbundets nästa årsmöte, där Lars-Åke Lagrell kandiderar till ordförandeposten för sista gången.

ANNONS

Bland annat finns ett missnöje mot att valberedningens ordförande Börje Sandgren påstås styra arbetet i för stor utsträckning på egen hand. Mot att han på eget bevåg ska ha sagt nej till att gå vidare med en framtida ordförandekandidat som andra varit intresserade av.

- Jag lever i den uppfattningen att valberedningen varit enig. Vi har diskuterat saker med varandra, naturligtvis. Men sedan har vi fattat beslut och ingen har varit däremot. Att jag skulle ha lagt locket på, det håller jag inte med om, säger Börje Sandgren till fotbollskanalen.se.

Han hävdar att hela valberedningen gemensamt pratat om olika tänkbara efterträdare till Lars-Åke Lagrell, som aviserat att han kliver ned från sin post senast 2012. Enligt Sandgren har man i godan ro kunnat fundera på tänkbara lösningar, så att man inte behöver stressa fram en kandidat när det väl blir dags.

ANNONS

- Vi i valberedningen har ju framfört till Lars-Åke att det är bra att han ger oss tid fram till 2012. Och mot det uttalandet har ingen anmält en avvikande uppfattning. Så jag är förvånad om det finns någon i valberedningen som känner sig överkörd. Det känner jag inte till, säger Sandgren.

Ni har jobbat varit eniga med det här arbetet?
- Ja, jag tycker det. Det innebär ju inte att vi haft samma uppfattning. Vi har diskuterat och haft olika syn på saker. Enligt min bedömning har det varit högt i tak. Men sedan måste man ju alltid organisera upp sig och gå vidare i någon riktning. Och ingen har reserverat sig mot de beslut vi har tagit. Då menar jag att om man inte har reserverat sig, då får man stå för det som blir bestämt.

Ingen har fattat beslut utanför gruppen?
- Nej, i varje fall är det inte något jag känner till. Så jag hoppas att det inte är på det viset. När man jobbar i en valberedning är det min uppfattning att man ska diskutera öppet och med högt i tak. Och det man säger där, det stannar i valberedningen, säger Börje Sandgren.

ANNONS
Publicerad 2010-12-30 kl 10:30
Sponsrat innehåll

Mer fotboll. Vi bjuder på 3 månader.

Se Allsvenskan och Superettan från discovery+ hos Telia. Ord pris 349 kr/mån

Streama nu

Kommentarer

Visa kommentarer
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS

Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
NYHETLigor & turneringar
NYHETBloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto