Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons
ALLSVENSKAN
38v

Valentic trodde Brännström var klar för Blåvitt: "Annars hade jag aldrig sagt ja till Dalkurd"

Foto: Bildbyrån

Nästa

Avbryt
Försök igen

Se höjdpunkterna från Dalkurds seger över Frej i spelaren.

TÄBY. Azrudin Valentic tog för en tid sedan över Dalkurd.
Trots att klubben hade en huvudtränare i Andreas Brännström.
- När jag sa ja var han "IFK Göteborgs tränare", säger Valentic.

I november var Andreas Brännström så gott som klar som ny huvudtränare för IFK Göteborg. Brännström bekräftade själv mitt under processens gång att han var överens med Blåvitt om sitt personliga avtal och att det enda som saknades var att IFK skulle enas med Dalkurd om en ersättning för tränaren. Men klubbarna kom aldrig överens och till slut blev Poya Asbaghi ny tränare i IFK Göteborg istället.

Samma dag, den 18 november, som Dalkurds sportchef Adil Kizil berättade för Göteborgs-Posten att förhandlingarna med Blåvitt om Brännström plötsligt hade avslutats uppgav LT att Azrudin Valentic var klar för Dalkurd som ny tränare.

- Det stämmer inte. Vi har en tränare och vi kan inte göra klart med någon annan då, sa Adil Kizil till LT då.

Några dagar senare blev det officiellt att Azrudin Valentic skulle lämna Brommapojkarna, där han var assisterande tränare. På julafton presenterades han sedan som ny huvudtränare för Dalkurd och då meddelade klubben att man befann sig i "en pågående process" med Andreas Brännström.

Dalkurd och Brännström diskuterade alltså en uppsägning av Brännströms kontrakt men i dagarna meddelade den nyblivna Uppsala-klubben på sin hemsida att man avskedat Brännström eftersom man misslyckats med att hitta en ”samförståndslösning”. Då ville inte Dalkurds ordförande Ramazan Kizil uttala sig över huvud taget om ärendet.

- Jag har absolut ingen kommentar, sa Kizil till Fotbollskanalen.

Andreas Brännström själv hävdade dock samma kväll att han inte blivit avskedad.

"Det (avtalet) är inte uppsagt, varför nån skrivit att det är det kan jag inte svara på", skrev han i ett sms till Fotbollskanalen.

Under torsdagen spelade Dalkurd sin första match för året, borta mot IK Frej. Efter träningsdrabbningen frågade Fotbollskanalen Dalkurds sportchef Adil Kizil om det hänt något nytt gällande Brännström.

- Ingenting alls. Det finns inget att säga, sa då Kizil.

Andreas har ju själv hävdat att han inte blivit avskedad. Kommentar?
- Jag har inget att säga om det.

Hur Azrudin Valentic upplevt de många turerna? Han menar att han levde i tron om att Andreas Brännström skulle lämna Dalkurd när han bestämde sig för att hoppa på sitt nya jobb. 

- Jag har stor respekt för "Brännan". När jag sa ja (till Dalkurd) var han "IFK Göteborgs tränare". Annars hade jag aldrig gjort det, säger Valentic och fortsätter:

- Jag känner ”Brännan” som människa. Vi har spelat ett år tillsammans, och han är en jättefin person och en jätteduktig tränare. När jag satt med Dalkurd hade han redan sagt i media att han skulle ta över IFK Göteborg. Därför började jag förhandla med Dalkurd. Jag hade två alternativ till annars, två riktigt bra alternativ. 

Följ uppladdningen hos C More!

C More sänder över 100 försäsongsmatcher inför den allsvenska premiären 2018.

- Se hela uppladdningen 2018 hos C More -

Publicerad 2018-01-26 kl 06:50
Annons
Annons

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
Annons