Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons
ALLSVENSKAN

Vanliga rutiner ska ge MFF SM-guld

Två viktiga matcher ligger framför Malmö FF men något avbrott från vardagen blir det inte för skåningarna.

- Nej. Vi har varit bra hela säsongen på att fokusera inför matcherna. Det blir ingen skillnad inför avslutningen, säger lagkaptenen Daniel Andersson till FotbollDirekt.se.

AIK stannade till i en park i Göteborg och körde lite boll-lekar inför den avgörande matchen förra säsongen - allt för att få bort fokus för ett ögonblick inför det som komma skulle. Men hos Malmö FF väntas det inte bli något sånt.

- Det kan vara klart roligt att göra något annorlunda men jag tror inte det blir så. Vi får försöka fokusera på en match i taget. Nästa match kommer väldigt snabbt på. Vi hinner inte göra så jättemycket mer, förklarar Daniel Andersson.

Han själv som har en dignande meritlista med drygt 70 landskamper, spel i Italien och SM-guld 2004 redan med Malmö FF ser ändå den här avslutningen som några av de viktigaste matcherna han spelat.
- Visst är det så. Jag har ju spelat en del viktiga kval och mästerskapsmatcher med landslaget men det här är absolut två av de större och viktigare matcherna i min karriär, säger Andersson.

- Det är klart man alltid känner liten nervositet fortfarande före matcherna men det brukar släppa när domaren väl blåser igång matchen. Men det är klart att det alltid är lite anspänning före en match.

Och någon risk för överladdning och för mycket fokus på det som ska ske ser inte Malmös lagkapten heller.
- Det handlar om att försöka njuta av stunden och se det som roligt att vi är med i det här slutracet. Vi har inte varit med om det sedan 2004.

När vi pratar med Daniel så hostar han till några gånger men han försäkrar att hostan inte ska stoppa honom från spel.
- Nejdå. Det är absolut ingen fara. Den kommer att försvinna när det blir dags för match, försäkrar MFF-kaptenen.

Publicerad 2010-10-26 kl 17:28
Annons
Annons
Annons