Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

ANNONS

Foto: Bildbyrån.

Vännerna sörjer Lindqvist - Ravelli i tårar: "Han var min bäste vän"

Stefan Lindqvist saknas av Blåvitt-familjen.
Thomas Ravelli kan inte hålla tillbaka tårarna då han berättar om känslorna.
- Han var min bäste vän, säger han till Fotbollskanalen.

Stefan Lindqvist har gått ur tiden. På söndagen avled den tidigare Blåvitt-kaptenen till följd av sviterna i förlamningssjukdomen ALS, bara 52 år gammal.

Lindqvist sörjs nu av sina tidigare lagkamrater.

Thomas Ravelli var under över 20 års tid väldigt nära vän med Lindqvist, han säger att de ”var som ler och långhalm” och de var grannar i Mölnlycke. Han är tagen när Fotbollskanalen når honom under måndagen.

- Han var min absolut bästa kompis från 94 fram till nu, säger han och börjar rada upp saker de varit med om tillsammans:

- Vi var och åkte skidor i Österrike och vi var på sommarsemester ihop, barnen växte upp tillsammans…. Vi spelade pingis, golf och tennis ihop. Vi hade ett pingisbord i garaget och helt plötsligt började jag vinna mot honom, då tänkte jag: ”Vad tusan är detta, har jag blivit så mycket bättre?” Men då började sjukdomen redan märkas.

ANNONS

Ravelli förklarar att de sällan pratade om sjukdomen.

- Han sa inget om det, han sa inte mycket om sin sjukdom. Vi pratade knappt aldrig om den förrän de senaste ett, två åren. I början visste vi inte vad det var och inte han heller.

Hur mycket träffade du honom under slutet av sjukdomsperioden?
- Det var inte så stor utsträckning som när vi bodde grannar, det är klart att det är fem, sex mil emellan så det blev inte så spontant. Senaste gången jag var och hälsade på hemma så tyckte jag att det var lite status quo. Därför var det här var ändå lite en chock. Man har levt så länge med det här.

Vad bär du med dig av Stefan?
- Det fanns ingen ärligare och rakare och snällare människa än Stefan Lindqvist. Han höll alltid det han lovade. Många människor har svårt att ta konflikter men Stefan behövde aldrig göra det, han var så rak. Det blev aldrig några missförstånd. Han var en fantastisk människa att ha i sitt eget fotbollslag.

ANNONS

Ravelli var en del av den hyllningsmatch som genomfördes till Lindqvist i somras.

- En positiv upplevelse i sig, men sedan har jag ju så mycket känslor för Stefan som var min absolut bäste vän under många år.

- Jag grät många gånger men han var så jäkla stark. Han klagade aldrig, säger Ravelli, samtidigt som tårarna kommer.

- Vi satt vid tv:n i går och på kvällen smsade ”Ullis” (Lindqvist fru Ulrika red. anm) att Stefan hade somnat in. Det var så vi fick reda på det. Det var en väldigt stor chock även om man förberett sig mentalt på att det kan ske.

Håkan Mild spelade flera säsonger ihop med Lindqvist och minns även han en varm människa.

- Extremt tråkigt. Jag tänker framför allt på familjen. Stefan har kämpat länge och han var en fantastisk individ. Jättetråkigt.

- En väldigt ödmjuk och lojal individ som alltid satte laget först. Han behövde inte alltid vara den som var längst fram. När han sa något så fanns det något vettigt att säga. En extremt fin människa på alla sätt. Det finns bra gott att säga om Stefan.

ANNONS

Blåvitts sportchef Kennet Andersson:

- Det är en hemsk sjukdom. Det kommer som en smäll för oss. Jag pratade med hans arbetskamrater för några dagar sedan och då jobbade han, var på bena och var aktiv hela vägen in. Jag har svårt att veta vad jag ska säga, det är svårt att hitta ord som kan förklara något sådant här. Det kommer som en smäll.

- Vi har inte varit nära så, vi spelade med varandra väldigt kort tid. Sedan är ju såklart föreningen och alla gamla legendarer väldigt glada för allt han har gjort. Och hyllningsmatchen tillsammans med Halmstad i somras, den var väldigt fint. Den uppskattades verkligen från föreningen och från hans familj så det var väldigt fint.

Även Spelarföreningens generalsekreterare, IFK-ikonen Magnus Erlingmark, har enbart gott att säga om Lindqvist som människa.

- Stefan var en jättefin kille och en helt underbar lagkamrat. En riktig krigare, på alla olika plan, men framför allt i hans kamp mot sjukdomen. En jättebra kille som går bort alldeles för tidigt.

ANNONS

Nedan kan du lyssna på "Lundh" från februari 2019 då Stefan Lindqvist för första gången berättade om sin sjukdom offentligt.

Publicerad 2020-03-02 kl 10:40
Sponsrat innehåll

Mer fotboll. Vi bjuder på 3 månader.

Se Allsvenskan och Superettan från discovery+ hos Telia. Ord pris 349 kr/mån

Streama nu

Kommentarer

Visa kommentarer
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS

Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
NYHETLigor & turneringar
NYHETBloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto