Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons
ALLSVENSKAN
1v

Var aktuell som sportchef i Blåvitt - nu presenterad av Superliga-klubb

Foto: Bildbyrån.

Ole Nielsen tar inte över Blåvitt - utan Vendsyssel.
Efter att ha presenterats av sin nya klubb berättar dansken om samtalet där han själv bekräftade IFK:s intresse.
- En journalist ringde när jag var i Spanien. Det var halvdålig täckning och jag trodde faktiskt att det var någon från klubben som ringde, säger han till Bold.dk.

I slutet av december i fjol bekräftade Ole Nielsen Fotbollskanalens uppgifter om att han varit i kontakt med Blåvitt gällande sportchefsjobbet i IFK Göteborg.

- Ja, jag har varit i dialog med IFK. Vi har haft en riktigt bra dialog hittills. Det är väl först och främst ledningen i Blåvitt som ska svara på det, men för min del har det varit en positiv dialog, sa Nielsen till Fotbollskanalen då.

Men att Nielsen i media bekräftade IFK:s intresse uppskattades inte av Blåvitt.

- Det han sa får stå för honom. Jag tänker inte kommentera honom i sig, men dem jag pratar med vet att jag värderar att man håller tyst väldigt högt. Det är extremt oprofessionellt (att säga så). Då kommenterar jag inte honom i sak utan beteendet generellt, sa klubbdirektör Max Markusson till GT.

Och någon roll i Blåvitt blir det inte för dansken. På torsdagen presenterades han av Superliga-klubben Vendsyssel där han blir sportchef.

- Jag ser verkligen fram emot uppgiften och att komma igång igen efter att jag slutat i Randers. Vendsyssel har utvecklats enormt de senaste åren och är en klubb som ständigt utvecklas och som har en ambitiös aktieägare i ryggen. Dessutom är det ett lokalt projekt som jag är stolt över att vara en del av.

Vad gäller samtalet med Fotbollskanalen där han bekräftade dialogen med IFK säger han till sajten Bold.dk:

- En journalist ringde när jag var i Spanien. Det var halvdålig täckning och jag trodde faktiskt att det var någon från klubben som ringde, säger han.

- Han var välinformerad om möten jag haft och först en bit in i samtalet förstod jag att han inte var från klubben så jag spelade med och sa att det var en attraktiv klubb.

Enligt Nielsen finns dock inga hard feelings mellan parterna nu.

- I korthet handlade det om att klubben var trött på att det läckte ut från dem igen. Vi har pratat igenom det lugnt och stilla efteråt.

Ole Nielsen har tidigare varit sportchef i danska Randers, Viborg och Sönderjyske.

Förra säsongen fick Mats Gren sparken som sportchef i Blåvitt. Han efterträddes då tillfälligt av Jonas Olsson, som dock inte fortsätter på posten 2019.

Publicerad 2019-01-10 kl 16:19
Annons
Annons
Annons