Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons
ALLSVENSKAN

''Vår allsvenska existens är hotad''

Spelarflykten i Gefle håller i sig. Bara den här säsongen försvinner tre etablerade stjärnnamn.
Hasse Berggren fruktar nu att Gefles allsvenska existens är hotad.

- Det här får inte hålla i sig. Klart att jag är oroad, säger Hasse Berggren till FotbollDirekt.se.
- Det är i långa loppet ohållbart att förlora spelare som vi gör. Fortsätter det så är vår allsvenska existens hotad. Jag vet inte vad vi borde göra men vi kan inte fortsätta att förlora spelare som vi gör.

Gefle gick upp i Allsvenskan för fyra år sedan och är i dag etablerade.
I år var klubben ett tag under hösten inte långt i från toppstriden. En tiondeplats blev det till sist efter en mindre bra avslutning.
Men trots en bra säsong så känner skadade Gefle-veteranen Hasse Berggren mest oro inför framtiden.
Bara den här säsongen har namn som Amadou Jawo och Yannick Bapupa försvunnit och Yussif Chibsah ser ut att vara förlorad.
Lägg där till att namn som Rene Makondele, Johan Oremo och Anders Wikström försvunnit bara de två senaste åren.

- Vi har otroligt duktiga människor i klubben men så här kan vi inte ha det. Vi måste ha en ny arena för att kunna börja säga nej till allsvenska konkurrenter.

- Jag kommer i håg när jag var i Elfsborg och Djurgården visade intresse för Samuel Holmén och ledningen där sade att fan, nej, vi ska inte sälja till en allsvensk konkurrent. Men det kunde Elfsborg göra för att klubben hade råd att göra det. Tyvärr har vi i Gefle inte det.

Hur har du känt det när alltfler namn försvunnit de senaste åren? - Det är bara att försöka bita i hop. Men det är klart att som när Jawo försvann i somras till Elfsborg när vi hade ett fungerande spel...ja, då är det inte lätt...det är inte roligt...klart det är oerhört tråkigt för oss som är kvar när sådant händer.

- Men samtidigt så förstår jag, det är en verklighet vi lever i och klubben måste ju tjäna pengar. Om vi inte säljer spelare, hur ska vi annars tjäna pengar?

Har det här ökat pressen på dig att förlänga din egen karriär? - Jag har ju en viktig roll, det har jag ju och jag tänker hålla på minst en säsong till. Jag har fått garantier för att skadan ska bli bra så jag kör på. Men press vet jag inte? Mest handlar det om att jag känner att jag inte är färdig och att jag inte vill sluta min karriär med en skada.

- Och så gick det ju så bra i våras. Det var kul att känna att jag fortfarande hänger med.

Ola Gustavsson

Publicerad 2009-11-08 kl 13:36
Annons
Annons
Annons