Varberg chockade Malmö - Selmani slog till med sitt 15:e för säsongen

Varberg chockbesegrade den regerande mästaren Malmö med 3-2 under söndagen.
Då, gjorde Varbergs-kaptenen Astrit Selmani sitt 15:e mål för säsongen.
- Vi får sedan det första målet, vilket är jätteviktigt om man är det mindre laget, säger Astrit Selmani till Dplay.

Varbergs Bois, som säkrade det allsvenska kontraktet förra helgen då man bortaslog Östersund med 4-0, tog under söndagen emot svenska mästaren Malmö FF hemma på Påskbergsvallen. Då, fick man en kanonstart på matchen.

Efter bara 25 minuter på matchklockan tog hemmalaget ledningen. Keanin Ayer arbetade aggresivt i Malmös straffområde och lyckades sno åt sig ett rensningsförsök - som han sedan följde upp med att peta in 1-0 bakom Marko Johansson i Malmö-målet.

1-0 stod sig sedan till halvtidsvilan.

- När han (Malmö-försvararen) försöker rensa kommer Ayer upp med sulan. Domaren tycker att han tar på bollen, men han går ändå in med sulan - så det hade kunnat vara frispark i den situationen också, säger Erdal Rakip, som inte var helt nöjd med Varbergs mål, till Dplay i halvtid.

I den 52:a minuten utökade sedan Varberg sin ledning. Junes Barny fick en passning som smet in bakom Malmö-försvaret och 31-åringen gjorde inga misstag - han dundrade in 2-0 till hemmalaget.

Men Malmö lyckades reducera tolv minuter senare i den 64:e minuten. Lasse Nielsen dök upp på en hörna från Erdal Rakip och skarvade in 2-1-målet bakom August Strömberg i Varbergs-målet.

Med kvarten kvar att spela var Malmö ytterst nära en kvittering, då Ola Toivonen prickade ribban från nära håll. Men bollen ville sig inte in för Malmö-anfallaren.

Istället Varberg som gjorde 3-1 - och det kom genom Astrit Selmani. Varbergs-kaptenen fick en passning vid straffområdeslinjen som han tog med sig och kyligt placerade in till 3-1 med tio minuter kvar att spela.

Målet var Selmanis 15:e mål för säsongen - och det blir även där han stannar. Efter ett gult kort mot Malmö är anfallaren avstängd i den sista matchen mot Djurgården. För tillfället innebär det en andraplats i skytteligan, som leds av IFK Norrköpings Christoffer Nyman på 16 mål.

Malmö lyckades sedan göra 3-2 på övertid genom Eric Larsson, men det var förgäves.

3-2 stod sig sedan matchen ut och det blev en skrällseger för Varberg. I den sista omgången möter man Djurgården på bortaplan, medan Malmö tar sig an Östersund hemma.

-Vi går all in på allt, vi pressar högt. Vi får sedan det första målet, vilket är jätteviktigt om man är det mindre laget. Vi gör ett bra jobb, säger Astrit Selmani till Dplay efter matchen.

Bois: Strömberg - Lindner, Mensah, Zackrisson, Fofana - Ayer, Tranberg, Sadiku, Barny, Matthews - Selmani

MFF: Johansson - Larsson, Ahmedhodzic, Nielsen, Knudsen - Lewicki, Rakip - Berget, Toivonen, Rieks - Sarr