Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons
ALLSVENSKAN

"Varför ville inte Djurgården ha honom?''

Efter tio år i Djurgården, inget nytt kontrakt. I Dembo Tourays nya klubb Santos FC har man svårt att förstå att målvaksjätten fick gå från Dif - men tackar och tar emot.

- Det är överraskande att de inte ville ha kvar Dembo och utnyttja hans ledaregenskaper.

- Som jag har förstått det så var Djurgårdens nye målvakt andravalet i sin danska klubb, så det är ännu mer överraskande. Men det är desto bättre för oss, säger Edries Burton i Santos ledning till FotbollDirekt.se.

Dembo Tourays avsked från Djurgården rev upp känslor hos målvaktsjätten från Gambia. I efterhand har Touray sagt att han gärna stannat i Dif om han bara fått tillåtelse.
Men nu har han gått vidare - i slutet av januari klart med ny klubb i sydafrikanska Santos FC, och på knappt en månad har Dembo profilerat sig på samma självklara sätt som han gjorde i Sverige.

- Ja, Dembo gjorde debut i helgen, en 3-1-seger hemma. Han gjorde en bra match och det verkar som att fansen tog honom till sitt hjärta direkt, och media också, berättar Edries Burton och fortsätter:

- Hans karisma är helt otrolig, han har en speciell aura runt sig. Vi vann ligatiteln 2002 men efter det så har det varit lite upp och ner för klubben och vi har behövt en ledare, någon med stark karaktär. Dembo är hela paketet, först och främst en bra målvakt, men också en otrolig karaktär och ledare.  

Du verkar otroligt nöjd med Dembo. Är han en drömspelare, någon ni haft koll på honom länge?

- Nej inte direkt. Vi fick höra om honom i somras, i juni. Men så blev det ju klart att han skulle stanna i Djurgården säsongen ut. Så i det läget var det inte så mycket vi kunde göra. Vi fick bjuda ner honom i november när den svenska säsongen var över istället, han var här i tio-tolv dagar och bekantade sig med klubben och det kändes helt rätt direkt.

- Det är överraskande att de inte ville ha kvar Dembo och utnyttja hans ledaregenskaper. Jag har svårt att förstå hur de kunde släppa honom faktiskt. Men jag vet att Djurgården gör en nysatsning, och de har säkert sina egna idéer om varför han inte skulle fortsätta.

Santos håller desto hårdare i Touray. Han skrev på för tre år, men klubben vill att han stannar ännu längre. En än så länge spirande kärleksaffär och Edries Burton har svårt att se något slut på det hela.

- Vi ser honom hos oss i många år. Han kan hålla på tills han är säkert 38, han är så pass professionell och tar hand om sig själv på ett bra sätt. Vi brukar ta in gamla spelare i klubbledningen också när de slutar, de som är av rätt virke. Och det är han ju definitivt, men det är långt dit.

Publicerad 2012-02-23 kl 17:35
Annons
Annons
Annons