POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

ANNONS
ALLSVENSKAN
10å

Värsta tänkbara för Nicklas Carlsson - korsbandet av

Första prognosen pratade om att det yttre ledbandet i knäet var av. Det skulle visa sig vara mycket värre än så för IFK Göteborgs Nicklas Carlsson

- Nicklas Carlsson har en allvarlig knäskada, där både korsband och ledband är av, säger IFK Göteborgs läkare Jon Karlsson till klubbens officiella hemsida.

29-åringens tid i IFK Göteborg har minst sagt varit motig. Tidigt 2008 drog han axeln ur led och tvingades till vila i flera månader. Efter det hade han svårt att ta någon plats igen. Den här säsongen har han mest suttit på bänken och har fått nöja sig med sex kortare inhopp. Men på slutet har det sett ljusare ut för Carlsson.

Mot Halmstads BK i måndags fick han hoppa in på mittfältet och gjorde det mycket bra. Dessutom var han bäst på plan i cupmatchen mot Gefle. Dessutom är mittbacken Mattias Bjärsmyr på väg bort och vägen såg ut att ligga öppen för Nicklas Carlsson. Men då kom den tunga smällen som gör att försvararen nu tvingas till lång vila igen.

- Utöver sidoledband är även korsbanden av och lång rehabilitering väntar. Han blir borta i minst nio månader. Nicklas kommer att opereras nästa vecka.

Sedan tidigare är det klart att Robin Söder och Petter Björlund missar resten av säsongen.
- Oerhört tråkigt för killarna och det känns verkligen som om det får var slut med oturen nu, säger Jon Karlsson.

Publicerad 2009-07-10 kl 12:07
ANNONS
Nästa artikel
ANNONS
ANNONS

Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå