Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons
ALLSVENSKAN

Vasquez glad att slippa buandet

SM-guld med Göteborg 2007. Nu tillbaka i Göteborg, men i Häckens tröja:
– Jag är glad att de inte buade, säger Andrés Vasquez.

GÖTEBORG. 2007 tog Andrés Vasquez SM-guld med IFK Göteborg. Efter fyra år i proffslivet i schweiziska FC Zürich är han nu tillbaka i allsvenskan och Göteborg. Men inte i IFK Göteborg där han spelade från 10 till 20 års ålder, utan i BK Häcken.

I går gjorde Vasquez sin första match från start i Häcken-tröjan – mot just IFK Göteborg. Den före detta IFK-mittfältaren spelade en dryg timme i derbyt, som slutade 2-2.

– Det var kul och speciellt. Det var första gången jag spelade på den här arenan, eftersom den inte var byggd när jag var här, säger Vasquez till FotbollDirekt.se. Jag är glad att IFK-fansen inte buade åt mig. Det var lite burop i början, men sedan var det lugnt.

Hade du räknat med att de skulle bua?

– Nej, jag trodde att det skulle vara som det var, säger Vasquez. Jag trodde att hela matchen skulle vara som den var, med mycket kamp…förutom att vi skulle vinna, ler han.

Hörde Blåvitt av sig när du skulle lämna Zürich?

– Nej. Men jag var inställd på att komma hit direkt, och jag ville inte vänta heller. Häcken kändes rätt. Jag trivs jättebra här i Häcken.

Med fyra omgångar kvar av allsvenskan har alla de tre Göteborgslagen fortfarande en liten möjlighet att kvalificera sig för Europa-spel nästa säsong. Om inte annat är det en hård prestigekamp om att bli bäst i Göteborg. En kamp Gais leder för tillfället.

– Jo den är väl viktig, man vill ju alltid vara bäst i stan, erkänner Vasquez. Men det viktigaste är prestationen match för match, det är inte så många matcher kvar. Vi kollar inte på hur det går för IFK Göteborg eller Gais, utan vi fokuserar på vår prestation och försöker göra vårt bästa hela tiden.

Fredrik Tillberg

Publicerad 2011-09-23 kl 09:21
Annons
Annons
Annons