Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

ANNONS

Vd:n om kontakterna med Zlatan, planen framåt och "Ibra" som spelare i Bajen: "Ingen skulle bli gladare än jag"

Allsvenskan

STOCKHOLM. Hur engagerad är Zlatan i Hammarby och kommer han att spela i Bajen framöver?
Om det och sportchefen Jesper Janssons kontakter med nye delägaren ger nu klubbens vd Henrik Kindlund besked om.
- Zlatan och Jesper har pratat rätt mycket den senaste tiden, säger Kindlund till Fotbollskanalen.

3:37
Nästa

Avbryt
Försök igen

Se höjdpunkterna från Hammarbys seger mot Varberg i spelaren ovan.

I november blev Zlatan Ibrahimovic delägare i Hammarby, och under den senaste tiden har hans namn blivit en del av Bajen-miljön allt mer tydligt. Nyligen hjälpte han till med att övertyga tidigare landslagskompisen Abdul Khalili om att skriva på för klubben och innan dess har han försökt locka den nigerianske talangen Akinkunmi Amoo till Bajen genom att skicka en video till 17-åringen. Under vintern har Milan-stjärnan också gjort reklam för säsongskort till klubbens representationslags matcher på sociala medier, samt besökt kansliet på Årsta IP för ett möte med vd:n Henrik Kindlund och ordföranden Richard von Yxkull.

ANNONS

Under måndagen visade också forwarden upp sig i Hammarby-sammanhang i samband med en match. Ibrahimovic satt på hedersläktaren när Bajen besegrade Varberg med 5-1 i svenska cupen.

- Han hade ett par dagar ledigt och var hemma för att träffa familjen. Och så ville han gå på fotboll, så då kom han hit, säger vd:n Henrik Kindlund.

- Alla andra som finns runt klubben går ju på matcherna, så har han möjlighet att göra det så går han också.

Men det visar på ett engagemang?
- Absolut, det tänker jag också.

Kindlund berättar att Ibrahimovic mestadels för en dialog med Hammarbys sportchef Jesper Jansson.

- Han och Jesper har pratat rätt mycket den sista tiden. De har kontakt lite då och då, när det passar honom (Zlatan).

Vad har ni fått för bild av hans engagemang i Hammarby?
- Det är egentligen väldigt tidigt att säga. Jag tror att det kanske kommer bli mer konkret den dagen han slutar spela. Men i dagsläget handlar det mest om att han skapar sig en allmän bild av klubben och människorna.

ANNONS

- Det är ingen stress över huvud taget men vi känner väl att det är ganska bra tajming för det här. Det är en annan sak om det hackar eller går dåligt för klubben. Nu går det ganska bra och då blir det mycket mer inkörningstid (för en person i Zlatans roll). 

Kindlund berättar vidare:

- Han och Jesper hörs. Vad gäller "Abbe" (Khalili) föll det sig ganska naturligt eftersom de känner varandra och så. Det är väl egentligen det han gjort, och så skickade han en video till "Akin" (Amoo), liksom. Det är väl en lagom nivå på det.

Det är ju bra PR för Hammarby.
- Jaja, herregud. Det är klart att vi tycker att det är jättekul. Det är klart att det också ökar intresset. Det kunde man ju bara se på matchen här, det var lite halvkaos där runt halvtid. Men vi lär oss snabbt. Vi gjorde en snabb exit i matchminut 88 och gled ut.

ANNONS

På frågan om hur Hammarby resonerar kring möjligheten att använda sig av kraften i Zlatans namn för att bygga intresse svarar Kindlund:

- Vi kommer inte använda honom i kommersiella syften. Där har han sina egna samarbeten. Än så länge har vi väl inte gjort någonting i egna kanaler, förutom att berätta nyheten (att Zlatan klev in som delägare). Jag har lite svårt att se i vilket sammanhang vi skulle göra fler grejer men det är ju sådant som får komma över tid.

Men Jesper (Jansson) berättade ju exempelvis om att han hjälpt till med värvningen av Khalili på presskonferensen (när mittfältaren presenterades). Det ju finns en tanke med det?
- Så är det. Det är lite oklart varför han gjorde det. Men någon tanke hade han garanterat. Jag har inte hunnit fråga honom om vilken bara, säger Kindlund och ler.

ANNONS

Vd:n är väl medveten om att en sådan kommentar skapar intresse.

- Så är det ju absolut. Det ökar intresset för Hammarby nationellt men det bygger också på det inför internationella äventyr. Det märker vi så fort vi har med folk ute i Europa och fotbollsvärlden att göra. Där görs kopplingen (Zlatan och Hammarby) väldigt snabbt.

- När vi gick ut med nyheten och han la ut tröjan (på Instagram)... det där har vi aldrig varit med om tidigare, och det kommer vi aldrig vara med om igen. Den nivån på intresset var något helt galet.

Vad är er plan framåt vad gäller Zlatan?
- Det är väldigt mycket upp till honom och jag tänker att det får ge sig. Framför allt när han har slutat spela, när det nu blir. Han kanske fortsätter i tio år till. Vi har våra planer och våra strategier som vi jobbar vidare med. Sen har framför allt han och Jesper en dialog. Men det ligger mest på ett informationsstadie just nu.

ANNONS

Tanken på Zlatan som spelare i Hammarby bli ju oundviklig. Vad tror du om möjligheterna till det?
- Det känns väldigt avlägset. Det vore naturligtvis otroligt kul och han skulle vara ett bra nyförvärv. Man ska aldrig säga aldrig, men det känns som att sannolikheten är större att Kennedy (Bakircioglu) gör comeback än att det kommer hända. Men om det händer är nog ingen gladare än vad jag är.

Ibrahimovic har ett kontrakt med Milan som löper ut i sommar. Dock finns en option i avtalet om en förlängning med ett år.

Hammarbys sportchef Jesper Jansson vill också tona ner vad gäller frågan om Zlatan som en framtida spelare i klubben.

- Det är inget vi planerar för, om jag säger så, kommenterar Jansson.

Om Ibrahimovic blev imponerad av Hammarbys offensiv mot Varberg? Sportchefen svarar så här:

- Han konstaterade att vi spelar offensivt. Jag har berättat för honom att vi har bestämt det (att Hammarby ska spela offensivt).

ANNONS

- Jag har briefat honom lite om hur vi jobbar. Vi snackar ju fotboll som vilka som helst. Lite som jag gör med övriga i styrelsen.

Precis som Kindlund uppfattar Jansson den nye delägaren som engagerad i Hammarby.

- Det känner vi absolut, att han engagerar sig. Sen är han väldigt tydlig med att han vill verka i det tysta.

På frågan om hur Hammarby kan använda sig av Zlatans kontaktnät säger Jansson:

- Det får vi se framåt. Där är vi inte än.

Publicerad 2020-02-25 kl 09:46

Kommentarer

Visa kommentarer
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto