Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons
ALLSVENSKAN
10å

Veckans allsvenska Silly season - Dif vill ha Ikpe Ekong

Om drygt tre veckor öppnar transferfönstret och surret kring övergångar har redan börjat florera. Varje fredag ger FotbollDirekt.se det senaste snacket kring de allsvenska klubbarna.

AIK

In:
Ut: Lucas Valdemarin (klubb ej klar)

AIK-snack: Lucas Valdemarin har åkt hem till Argentina och AIK-ledningen räknar inte med att han kommer tillbaka. Däremot har succébacken Per Karlsson och målvakten Nicklas Bergh förlängt sina kontrakt. Daniel Arnefjord och Mats Rubarths avtal med AIK löper ut efter säsongen. Enligt rykten ska AIK lagt ett bud på Assyriskas brasseanfallare Dinho. Något som Södertäljeföreningen förnekar.

DJURGÅRDEN

In:
Ut: Nebojsa Marinkovic (Partizan Belgrad, åter efter lån)

DIF-snack: Klubben lär vara på jakt efter Pontus Farnerud. Dessutom uppvaktas Sundsvalls Mikael Lustig av många klubbar och Djurgården har varit där och nafsat tidigare. Även Örebros ytterback Patrik Haginge sägs intressera blåränderna, liksom Gais-spelaren Prince Ikpe Ekong. Lance Davids kontrakt löper ut efter säsongen och han har återigen sagt att det är läge att lämna Dif nu. Nebojsa Marinkovic lämnar Djurgården efter en blek låneperiod.

ELFSBORG
In:
Ut:

Elfsborg-snack: Många klubbar vill ha anfallaren Lasse Nilsson och Elfsborgsfansen hoppas att han återvänder till Borås. Stefan Ishizaki var långa stunder briljant under vårsäsongen och har vid flera tillfällen sagt att han är redo för större uppdrag. Lita på att Elfsborg kommer få anbud. Tränaren Magnus Haglund uppvaktas av Ålborg, men risken är inte speciellt stor att han försvinner redan under sommaren.

GAIS

In:
Ut:

Gais-snack: En av vinterns återkommande ämnen under den här fliken var Bobbie Friberg da Cruz och det fortsätter nu. Allroundspelaren sitter på ett utgående kontrakt och enligt hans agent finns många intressenter utomlands. Den duktiga mittfältaren Prince Ikpe Ekong sitter också på ett utgående avtal och enligt uppgifter ska Djurgården och Hammarby vara intresserade. Svenska Fans skriver att anfallaren Sheriff Suma på väg bort. Just på den positionen vill Gais förstärka.

GEFLE
In:
Ut:

Gefle-snack: Laget är en av vårsäsongens stora besvikelser och nu vill Gefle förstärka backlinjen. Malmö FF:s Daniel Theorin har provtränat och Gefle vill försöka lösa honom.

IFK GÖTEBORG

In:
Ut:

Göteborg-snack: Precis som i vintras ligger mästarna lågt. Stefan Selakovic har fått magert med speltid och kan möjligen vara på väg bort. Jonatan Berg sitter på ett utgående kontrakt.

HALMSTADS BK

In: Emil Salomonsson (Ängelholm)
Ut:

Halmstad-snack: Emil Salomonsson tillhör Halmstad från den förste juli. Det är däremot osäkert om han ansluter till Janne Anderssons trupp eller om HBK lånar ut honom direkt till Ängelholm. Annars har klubben sagt att de är nöjda med truppen och kommer att ligga lågt under Silly Season.

HAMMARBY

In:
Ut: Claudio Dadomo (Wanderers), Sebastian Eguren (Villarreal)

Hammarby-snack: Anfallsjagande Hammarby blev blåsta på Björn Runström och fortsätter att titta efter forwardsförstärkningar. Bajen har testat åtta spelare, men det är tveksamt om någon kommer bli aktuell redan i sommar. Den unge Umeåbacken David Myrestam ser ut att ligga bäst till. Claudio Dadomo lyckades inte imponera tillräckligt på Hammarby-ledningen och klubben valde att inte utnyttja sin option.

HELSINGBORGS IF

In: Samuel Aziz (Högaborg)
Ut:

Helsingborg-snack: Ständigt flyttaktuelle Razak Omotoyossi kan ha spelat sin sista match i klubben. Han är inte nöjd med sin situation. Helsingborg vill gärna ha kvar Wigan-lånet Andreas Granqvist, men han lär inte sakna anbud och mittbacken är så gott som förlorad. Brassen Denilson har en tung vår bakom sig och HIF lär inte försöka köpa loss honom. Däremot är landsmannen Alvaro Santos ett namn som Helsingborg jobbar på. Tränaren Bosse Nilsson har haft kontakt med den forne HIF:aren. Bobbie Friberg da Cruz har också kopplats samman med klubben.

KALMAR FF
In:
Ut:

Kalmar-snack: Sägs vara intresserade av ÖSK:s Patrik Haginge. Annars kretsar mycket kring Viktor Elm som är nära en övergång till Heerenveen. Mittfältaren har varit nere i Holland för att bekanta sig med klubben. Brassen Cesar Santin lär också vara intressant för utländska uppköpare.

LJUNGSKILE SK
In:
Ut:

Ljungskile-snack: Klubben testar för tillfället Syrianskas mittfältare Melke Demir och bosniern Tomislav Stanic.

MALMÖ FF
In:
Ut:

MFF-snack: Klubben säger ingenting, men Pontus Farnerud lär vara intressant för Malmö FF. Under veckan har BK Forwards talang Jimmy Touma testspelet med Malmö FF. Daniel Theorin platsar inte i MFF och mittbacken är nu nära en övergång till Gefle.

IFK NORRKÖPING

In:
Ut: Leandre Griffith (klubb ej klar), Simon Omekanda (klubb ej klar)

Norrköping-snack: Vill ha in ytterligare en forward i truppen. Norrköping har hunnit med att nobba brassen Léo Andrade, men ska fundera vidare över bosniern Eldin Adilovic. Just nu provspelar Mamadou Kanté från Mali med IFK.

GIF SUNDSVALL

In: Nuri Mustafi (FC Popa)
Ut:

Sundsvalls-snack: Har köpt loss mittfältaren Nuri Mustafi. Vidare är Mikael Lustig som vanligt aktuell för flytt. Klubbar i Sverige och utomlands är intresserade av den talangfulle ytterbacken. Det sägs att Sundsvall vill ha den isländske landslagsmittfältaren David Thor Vidarsson.

TRELLEBORGS FF

In:
Ut: Johan Dahlin (Lyn, åter efter lån)

Trelleborg-snack: Skåningarna har blivit av med målvaktslånet Johan Dahlin. Det har ryktats om HBK:s Marcus Sahlman och Örebros Richard Richardsson. Det troliga är ändå att Fredrik Persson får ta tillbaka ansvaret som förstemålvakt. Trelleborg har jagat Marcus Pode, men förhandlingarna med FC Nordsjälland har gått i stöpet och det troliga är att TFF får hitta andra jaktmarker.

ÖREBRO SK

In:
Ut:

Örebro-snack: Det händer som vanligt mycket i Örebro. Trion Patrik Haginge, Ricard Richardsson och Nedim Halilovic är alla på väg bort redan under sommaren. Däremot är klubben ute efter ungdomsproffsen Jesper Florén och Tom Siwe. ÖSK:s intresse för Olof Guterstam kvarstår, men anfallaren verkar inte vara speciellt sugen på att spela för Örebro.

Publicerad 2008-06-06 kl 16:45
Annons
Annons
Annons