POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

ANNONS
ALLSVENSKAN

Veteranen efter 1-5-förlusten: "Nyttigt för hela föreningen"

Med 1-5 på söndagen fick allsvenska nykomlingen Syrianska hälsningen: "Välkommen till allsvenskan" - av Häcken.

- Det här är ju en väckarklocka för hela föreningen. Det är så här det ser ut i allsvenskan. Man får inte släppa till så mycket som vi gör, säger Arneng klokt analyserande till FotbollDirekt.se.

Han värvades inför säsongen tillsammans med spelare som Sharbel Touma för att tillföra ännu mer rutin till ett annars orutinerat lag. Men med Arneng borta och även rutinerade försvararen Suleyman Sleyman borta tvingas Syrianska ta in spelare med mindre erfarenhet.

- Flera i laget har aldrig spelat i allsvenskan och knappt ens i superettan. Syrianska sprang ju igenom den serien på två år och det har gått snabbt för dessa spelare.

- Det är matcherna som den mot Häcken som gör att dessa spelare lär sig vad som krävs. Det är samma sak med svenska lag som ska ut i Europa. Bristen på rutin hos spelarna från den nivån är det som oftast ligger bakom bristen på framgång.

Syrianskas manager Özcan Melkemichel sade inför säsongen att han räknade med en viss inkörningsperiod i allsvenskan för sitt lag men hoppades ändå hänga med bra i matcherna. 1-5-förluster var nog varken han eller någon annan förberedd på.

- Men här gäller det att vakna och se vad som måste göras. Om den trupp vi har just nu räcker till eller inte.

Och ingen hjälp finns att få från Arneng än på ett tag.
- Jag är lite osäker själv på när jag kan komma tillbaka. Jag har fortfarande ont när jag försöker jogga på foten. Om det är en överbelastning eller om jag fått en smäll och en bristning i vaden. Jag har fått en ny tid för magnetröntgen, så vi får se då vad det handlar om.

Men Arnengs rutin är ovärderlig och han erkänner själv att det är tungt att se sitt lag förlora på det sätt och med de siffror som det nu blev mot Häcken.
- Det är klart det är frustrerande att vara vid sidan av. Jag vill ju vara med och hjälpa till. Inget snack om saken. Jag gör det jag kan för att komma tillbaka så fort jag kan. Men samtidigt vill jag inte göra något dumt och just nu finns det ingen chans till spel.

Finns det någon omedveten risk att du stressar tillbaka ändå för att du så innerligt vill hjälpa laget?

- Det finns en omedveten risk kanske men samtidigt är jag så rutinerad nu att jag vet vad det kan innebära. Jag vet vad min kropp kan och klarar av.

Publicerad 2011-04-18 kl 12:56
ANNONS
Nästa artikel
ANNONS
ANNONS

Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå