Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

ALLSVENSKAN

Veteranen hyllar TFF:s satsning: "Kan bli riktigt starka"

Trelleborgs mittfältsterrier Mattias Thylander har en stark tro på sitt eget lag inför säsongen 2009.

- Om vi får i hop laget och Tom (Prahl) coachar det på rätt sätt tror jag absolut att vi kan ta oss upp på den övre halvan, säger Mattias Thylander till FotbollDirekt.se.

Den snart 35-årige mittfältaren menar att Trelleborg värvat på helt rätt sätt och framför allt offensiven tycks kunna få en ny dimension.
- Jag tycker att Prahl gjort det jättebra i vinter, vi har fått hit Marcus Pode och Joakim Sjöhage som båda kommer bidra till ett bra, snabbt, offensivt spel. Förhoppningsvis kan vi koppla ihop det med den defensiva biten så tror jag att vi kan bli riktigt starka.

Så långt in på försäsongen har TFF blandat en hel del resultatmässigt där en vinst mot Elfsborg med hela 3-0 är det som sticker ut mest. Under lördagen inkasserade Skånelaget en förlust mot Kalmar FF (0-1) och Thylander menar att det finns en del att förbättra.
- Det är framför allt två saker som behöver förbättras markant för att vi ska ha en chans på övre halvan. Dels presspelet där vi måste lära oss att pressa på rätt ställen och låsa fast motståndarlaget i obekväma situationer, sedan är bollinnehavet något vi måste arbeta med. Vid vissa tillfällen ger vi iväg bollen alldeles för enkelt vilket vi kommer att bli straffade för i framtiden.

Thylander kom till TFF under säsongen 2005 och har sett ett flertal olika lag och vid en jämförelse håller han TFF anno 2009 högt.
- Självklart är det svårt att jämföra så här tidigt in på säsongen, men sedan jag kom år 2005 är den här säsongens tillsammans med förra årets upplaga de absolut bästa Trelleborgslagen jag spelat med.

Olle Nyström

Publicerad 2009-02-22 kl 15:28