Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons
ALLSVENSKAN

''Vi är för fega och behöver landslagsuppehållet''

Bara en poäng gör Nanne Bergstrand besviken. Mest genom ren feghet - nu vill han ha landslagsuppehåll.
– Vi behöver landslagsuppehållet för att träna ihop oss.

Kalmar FF har under hela den allsvenska säsongen haft det tufft på bortaplan. Laget har bara vunnit två seriematcher utanför Guldfågeln Arena, den senaste den 27 juni mot Norrköping. Sedan serien vände i juli har laget bara tagit två poäng på bortaplan.

– Vi blir lite för fega i defensiven. Vi är inte 100 procent i försvarsspelet helt enkelt, säger Kalmar-tränaren Nanne Bergstrand till FotbollDirekt.se. 


I måndagens match kvitterade Gefle med en minut kvar av ordinarie matchtid. Dragan Kapcevic blev helt fri vid den bortre stolpen på en hörna från höger.

– Felet är att vi släpper igenom bollen vid den första stolpen, förklarar Bergstrand. – Det är lite trötthet som gör att vi inte hänger med riktigt i slutet. Och det kan kosta poäng. Vi behöver landslagsuppehållet (med början på måndag, reds anm.) för att träna ihop oss, säger han. Sett över hela säsongen har det varit stora skillnader i KFF:s spel på hemma- och bortaplan.

Nanne Bergstrand menar att nybyggda Guldfågeln Arena har en del i det.

– Vår nya arena ger oss mycket energi, säger han.

Med tanke på statistiken är Bergstrand förmodligen glad över att två av de tre återstående matcherna i allsvenskan spelas på just Guldfågeln Arena. Då, i matcherna mot Malmö och Örebro, är det bara seger som gäller för KFF enligt Bergstrand.

– Som elitfotbollsspelare vill man komma så högt upp som möjligt i tabellen. Vi vill hamna på övre halvan, säger han.

I Svenska Cupen har laget spelat desto bättre på bortaplan. Laget är redan klart för final och kommer där att möta Elfsborg, Örebro eller Helsingborg den 5 november.

– Det där med bortaspelet är lite tudelat. Vi har ju tagit oss till cupfinal med endast en hemmamatch, säger Nanne Bergstrand.

Publicerad 2011-09-27 kl 13:47
Annons
Annons
Annons