Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

ALLSVENSKAN

”Vi är fruktansvärt trötta och less på det där jävla derbyspöket”

Foto: SCANPIX

Försök igen

Över fem år sedan senaste derbyvinsten och över nio år sedan senaste derbyvinsten mot Hammarby. I kväll har Djurgården chansen att ta död på ett långlivat spöke.
- Vi är fruktansvärt trötta och less på det jävla spöket, säger Kevin Walker till Fotbollskanalen.

Djurgården är inne i en stark trend i allsvenskan. Av de sex senaste matcherna i serien har man vunnit fem - den enda plumpen kom i derbyt mot AIK. I kväll väntar ett nytt derby för Blåränderna då man ställs mot Hammarby på Tele2 Arena.

- Jag har inte jättebra koll på dem. De är ett bra lag, så klart, de är fysiska. Men vi är också ett bra lag, så jag tror att det kommer bli en bra match, säger Dif-backen Kebba Ceesay till Fotbollskanalen.

Det är svårt att inte nämna ”derbyspöket” inför att Djurgården ska spela ett derby nuförtiden. Har du koll på när Dif slog Hammarby senast?
- Nej, det har jag ingen koll på. Men det ska man inte tänka på, man ska bara köra och vara fokuserad. Det är en ny match nu. Vi ska se till att vara laddade och få med oss ett bra resultat.

Du spelade från start då, 13 augusti 2007, för nio år sedan. Kommer du ihåg den matchen?
- Var det senaste gången? Nej! Vad i helv…

- Men jo, jag kommer ihåg matchen, det var min debut. Vi vann med 1-0. När Siggi Jónsson (dåvarande tränare i Djurgården) dagen innan sa till mig att jag skulle starta trodde jag att han skämtade, fortsätter Ceesay.

- Men vi kör på och tränar på bra och tar en match i taget. Statistiken som alla pratar om finns där, det är fakta, men vi kan inte göra något annat än att köra på. Vill man ändra statistiken finns det bara en väg att gå, och det är att börja vinna derbymatcherna. Det tror jag att alla vet och vill.


Kebba Ceesay i duell med Petter Andersson i Djurgårdens senaste derbyseger mot Hammarby, 2007.

Hammarby har visserligen varit i superettan under fem säsonger (2010-2014) sedan Djurgården besegrade dem senast, men den segerlösa sviten har ändå hunnit upp i åtta raka matcher. Sedan man vann sitt senaste derby (mot AIK 2011), har Djurgården gått totalt 14 matcher i rad mot sina lokalrivaler utan att vinna.

- Det är väldigt tröttsamt att prata om måste jag säga. Men ni journalister har ju ett jobb att sköta, ni vill veta hur vi tänker. Men vi tränar på bra och alla är fokuserade. Vi tar en match i taget. Jag tror inte att det är någon i laget som är nervös inför måndag sett till statistiken som ni i media pratar om. Det lägger vi inte fokus på. Vi fokuserar bara på vårt eget spel, that’s it. Sedan kan man prata om det inom gruppen efter matchen, vad vi hade kunnat göra bättre och vad vi gjorde bra, säger Ceesay.

Kevin Walker börjar också bli trött på att få frågor om ”spöket” inför varje derby.

- Vi är fruktansvärt trötta och less på det jävla derbyspöket. Det är bara att glömma det, känns det som, och ta en trepoängare nu. Men det ska göras också, det går inte bara att prata om det. Vi får vara ödmjuka och säga att vi har förlorat de senaste derbyna, och vi vet att vi måste upp i nivå den här gången. Kommer vi upp i nivå så har vi alla förutsättningar att vinna, säger Walker till Fotbollskanalen.

Ni har redan mött dem två gånger i år, en gång i allsvenskan och en i cupen, och förlorat båda. Vad måste ni göra annorlunda från de matcherna för att vinna nu?
- Det har varit jämna fotbollsmatcher där de har lyckats göra mål, och har kunnat bevaka ledningen. De är ganska bra på det. Men får vi en matchbild där vi kan trycka på och ställa frågor till dem defensivt kan det bli gynnsamt för oss.

Publicerad 2016-10-17 kl 10:00
ALLSVENSKAN

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER