Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons
ALLSVENSKAN

”Vi är mjuka som en jävla babyröv”

Femte förlusten på sex matcher och tredje matchen utan mål framåt. Då rasade lagkaptenen Henrik Rydström efter 1-0-förlusten mot Gais.
– Vi är ju för fan mjuka som en jävla babyröv, säger han.

”Allsvenskans bästa anfallsspel”, sade Gais-tränaren Alexander Axén om Kalmar FF inför lagens möte i dag. Frågan är om han tycker samma sak efter matchen.

Kalmar skapade inte många chanser och utan Daniel Sobralense - som man valt att ställa över - var kreativiteten framåt som bortblåst. Ersättaren Kristoffer Fagercrantz skapade inte mycket och inte heller inhoppande Abiola Dauda lyckades skapa något tryck mot Gais-keepern Dime Jankulovski.
– Vi är ju för fan mjuka som en jävla babyröv i avgörande lägen. Vi bara ger bort saker. Det är ju inte första matchen det ser ut såhär direkt, säger Kalmars Henrik Rydström till Canal Plus och fortsätter:
– Bollen studsar 40 gånger i deras straffområde men ingen är där. Det är för dåligt.

Rydström suckade djup och fortsatte spekulera i vad som inte fungerar i Kalmars anfallsspel.
– Jag tycker vi ska mala vidare med passningsspelet men addera någon form av mer direkthet i tanken när vi väl får lägena. Men hur fan gör man det? Det är inte jag mannen att svara på, jag är inte direkt någon striker.
– Ge mig en jävla tank som äter in bollen!

Någon som däremot kan göra mål är Gais brassestjärna Wanderson som nickade in Jesper Floréns fina inlägg i den tionde minuten. Göteborgslaget är nu trea i allsvenskan.
– Vad spelar det för roll om vi ligger trea nu? Det är ingen som pratar om hur tabellen ser ut efter 21 omgångar. Vi måste lära oss döda de här matcherna. Det är nästa steg, säger tränaren Alexander Axén till Canal Plus.

Mårthen Bergman

Publicerad 2011-08-14 kl 18:49
Annons
Annons
Annons