POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

ANNONS
ALLSVENSKAN
10å

"Vi klarar oss även utan Obolo"

Ivan Obolo kan försvinna till en större liga när som helst. Han är bevisligen oerhört viktig för AIK. Men de är inte oroliga över en framtid utan honom.

Statistiskt sett har ingen enskild spelare i Allsvenskan varit så viktig för sitt lags anfallsspel som Obolo. Av AIK:s nio mål har han gjort fyra och spelat fram fyra. Men den 27-årige anfallaren har varit dominant i Allsvenskan under lång tid, inte minst i vår. Det lär bli svårt för AIK att behålla honom och flera rykten har redan cirkulerat. Men trots hans stora betydelse för laget är AIK inte oroliga för en framtid utan Obolo.

- Skulle han försvinna så kliver någon bakom honom fram och tar över hans roll, eller så kommer det kanske in någon ny spelare, säger målvakten Daniel Örlund.

Assisterande tränaren Andreas Alm tänker likadant.
- Om spelare försvinner så är det inte så att det blir en tom lucka där. Då kliver det in en ny. Men samtidigt är vi inte naiva, vi vet att Obolo är en bra spelare. Men vi har många bra spelare. Det känns som det löser sig. På ett bra sätt, säger han.

Gång på gång har Obolo ryktats vara på väg bort från Allsvenskan. Bara i vår har det ryktats om klubbar från Holland, Tyskland och Österrike. Nyligen bekräftades även att grekiska Olympiakos spanat in 27-åringen. I AIK vet man att han kan komma att försvinna snart.

- Jag tycker absolut han är en av de bästa spelarna i Allsvenskan. Är man för bra för den här ligan så är det klart man ska ta steget vidare. Jag hoppas och tror han blir såld men förhoppningsvis blir det efter säsongen.
Självklart är det tråkigt om han försvinner, men det är inget vi tänker på eller går och pratar om, säger Örlund.

Publicerad 2009-05-28 kl 11:12
ANNONS
Nästa artikel
ANNONS
ANNONS

Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå