POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

ANNONS
ALLSVENSKAN

"Vi roterar inte, vi möter ju Djurgården"

Djurgården har IFK Göteborgs fulla respekt. Blåvitt ser cupmötet med det krisdrabbade Dif som extra farligt: "Detta kan vara deras chans".

- Detta kan vara Djurgårdens chans att starta en bra trend, säger lagledaren Teddy Olausson till FotbollDirekt.se

- De har inte samma press på sig i cupen som i allsvenskan. Där måste de jaga poäng, och de kan nog spela ut lite mer idag.

Blåvitt har Stefan Selakovic långtidsskadad och Tobias Hysén kan inte spela efter ljumskskadan han ådrog sig mot Halmstad. Men Teddy Olausson säger att det inte finns några betänkligheter vad gäller satsningen på cupen. Bästa möjliga lag startar.   

- Det är möjligt att vissa resonerar så, att man kan rotera lite i cupen. Det var ju en del allsvenska lag som åkte ut i första omgången också. Men vi roterar inte, vi möter ju Djurgården, då kan man inte göra det.

- Och vi har ju varit i tre av fyra finaler de senaste åren, så nog satsar vi på cupen. Det är en genväg ut i Europa. 

Blåvitts lagledare menar att en del missflyt har gjort Dif:s allsvenska inledning tyngre än den kunde varit.

- Som senast mot Elfsborg, det var ju helt jämnt. Sedan får Elfsborg ett skitmål i slutet, där Djurgården inte får bort bollen i straffområdet. Men i spelet var det inget som skiljde lagen åt. 

- Men som jag ser det är Djurgården ett bra allsvenskt lag, som försöker spela en konstruktiv fotboll. Sedan har de några spetsspelare. Kennedy där framme, Daniel Sjölund är en lurig spelare och Kasper Hämäläinen också. Nu har de inte riktigt fått ut sin potential än, men när de får det blir Djurgården farliga.

 

Publicerad 2011-05-29 kl 12:14
ANNONS
Nästa artikel
ANNONS
ANNONS

Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå