Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons
ALLSVENSKAN

Viftar bort Trezeguet och Kezman: "Erton var huvudspåret hela tiden"

Det blev varken Mateja Kezman eller David Trezeguet. Det slutade på ett säkert kort för Mjällby:
- Med Erton Fejzullahu vet vi vad vi får, säger klubbdirektören.

Transferfönstret var på god väg att drämma igen, men med ett par timmar kvar säkrade Mjällby upp Moestafa El Kabirs ersättare. Erton Fejzullahu kommer tillbaka från holländska NEC Nijmegen.

Detta efter en sommar med okända provspelare som Vilfor Hysa och Craig Foster, men också stjärnglans i form av Mateja Kezman och David Trezeguet - åtminstone på ryktesbasis.

- Trezeguet vet jag inte alls var det kom ifrån, det var en journalist som ringde oss och slängde upp namnet, säger Mjällbys klubbdirektör Jörgen Martinsson till FotbollDirekt.se.

Och Kezman?

- Där fanns det ju en koppling iallafall. Vi hade varit nere i Belgrad och tittat på en Partizan-spelare, Lamine Diarra. En journalist hade fått nys om Belgradspåret och ringde till en agent vi samarbetar med där nere.

- Journalisten tjatade på den här agenten; "är det Kezman de är ute efter, är det Kezman de är ute efter", gång på gång. Till sist hade agenten ledsnat och sagt "Ja, det är Kezman". Så var det med det. Men vi har aldrig ens försökt få Kezman. Däremot var Diarra aktuell, men det blev för svårt ekonomiskt.

Men Erton Fejzullahu var hela tiden huvudspåret för Mjällby, allt sedan klubben förstod att El Kabir skulle försvinna. Sedan hade klubben tre andra spelare på gång, men med en vecka kvar av transferfönstret hade samtliga avskrivits.

- Vi har jobbat på Erton hela sommaren. Bollen har legat hos honom hela tiden. Sedan fick vi klartecken sent, både från honom och NEC. Hade du frågat mig tre-fyra dagar innan fönstret stängde så hade jag sagt att det inte blir någon anfallare.

- Sedan hade vi mer välmeriterade namn på gång. Som Diarra. Men dels var det svårt ekonomiskt, dels var vi ute efter en långsiktig lösning. Nu får vi Erton på ett år, han har noll startsträcka, han känner alla här nere. Det är perfekt, inte minst då Pär Ericsson försvinner efter säsongen. Vi känner att vi står väldigt starka inför framtiden nu.

Publicerad 2011-09-04 kl 16:18
Annons
Annons
Annons