POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

ANNONS
ALLSVENSKAN

Viitala och Stenmark dagens allsvenska debutanter: "MFF är där jag hör hemma"

Foto: Bildbyrån.

Nästa

Avbryt
Försök igen

Se höjdpunkterna i spelaren ovan.

MALMÖ. Både Malmö FF och Kalmar FF (4-0) skickade fram allsvenska debutanter i dagens match.
- Han gör många, många bra ingripanden, sa Henrik Rydström om Johan Stenmark.

Med några skadekänningar hos både Malmö FF och Kalmar FF så öppnades det upp för debuter. I MFF: Walter Viitala, en finsk målvakt som värvades i somras från Viborg efter att Fredrik Andersson skadat sig.

Mot KFF fick Johan Dahlin en smäll på käken. Det var inget allvarligt och han ska kunna spela nästa match, men MFF bytte ändå in Viitala i halvtid. 

- En fantastisk känsla med det varma välkomnandet jag fick när jag klev ut på planen, sa Viitala med sin karakteristiskt stora leende.

- När jag kom in och fansen... Jag tittade ner lite, höjde blicken och det var fantastiskt. Det är något jag kommer att komma ihåg väldigt länge.

Hur känns det att tillhöra MFF?
- Jag känner mig väldigt stolt. Väldigt stolt. Vardagsrutinerna vi har här är toppkvalitet och jag känner att jag är där jag hör hemma. 

Han behövde inte göra många räddningar och kom in i 3-0-ledning, men anser själv av det blev många situationer att lösa.

- Jag tycker det var ganska mycket att göra, det finns matcher där man inte gör mycket. Jag rörde bollen med fötterna sex-sju gånger, jag tog bollen tre-fyra gånger, något sånt. Det var en del att göra och det finns inga enkla bollar. 

- De där små sakerna man måste fokusera på. De ser kanske enkla ut, men det är mycket fokus och träning bakom det.

På andra sidan startade Johan Stenmark, 19 år och har aldrig spelat A-lagsfotboll tidigare. Mittbacken har gått igenom KFF:s U-verksamhet och har rankats högt, men i princip hela förra året förstördes av en ledbansskada. Nu var han mittback på Stadion ihop med Viktor Elm.

- Jag är en fysisk spelare med helt okej fötter. Bra i duellspel, sa den storväxta mittbacken efter matchen på en fråga om vad han ser sig själv för spelartyp. 

Hur tycker du det gick för egen del i dag?
- Svårt att säga såhär efter, det får man kanske kolla på efter. Det kändes ändå helt okej, om man kan säga det, men väldigt tungt att förlora med 4-0.

Tränaren Henrik Rydström gav beröm åt Stenmark.

- Han gör många, många bra ingripanden, sedan är det klart att på 1-0-målet så ligger han lite för långt ifrån. 

- Trean är han också involverad i, men som jag sa innan. För vår del är det en spelare vi ska ge förtroende långsiktigt. Jag tycker han visar det i så många andra situationer mot en tuff motståndare (Markus Rosenberg).

Stenmark har avtal med KFF över 2020, medan Viitala skrev ett halvårsavtal i somras med MFF.

Publicerad 2018-09-23 kl 21:16
ANNONS
Nästa artikel
ANNONS

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
ANNONS

Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå