Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons
ALLSVENSKAN

Viktig Dif-duo osäker inför derbyt: "Vi avvaktar"

Nästa

Avbryt
Försök igen

Djurgården riskerar att bli utan sitt ordinarie centrala mittfält i derbyt mot AIK.
Både Kevin Walker och Alexander Faltsetas har skadebekymmer.
- De tränade inte i dag, säger tränaren Pelle Olsson till Fotbollskanalen.

På måndag ställs Djurgården mot AIK i ett derby på Friends Arena. Då ska klubben försöka ta sin första derbyseger sedan september 2011. Men man kan komma att tvingas göra det utan både Kevin Walker och Alexander Faltsetas. 

Efter torsdagens första träning svarade tränaren Pelle Olsson följande på frågan om hur statusen på spelarna i truppen ser ut:

- Vi vill avvakta lite där och se när vi kommer till slutet av veckan. Det finns några som inte tränade i dag, som Walker och Faltsetas. 

Walker, som missade senaste matchen mot IFK Göteborg, har problem med framsida lår och för Faltsetas är det en känning i ljumsken som ställer till det. Just nu är det osäkert om duon kan träna på lördag, när Djurgården har sin nästa träning.

- Det vet vi inte än, vi får se, säger Pelle Olsson. 

Glädjande för Djurgården är dock att både centrale mittfältaren Jesper Karlström och yttermittfältaren Haris Radetinac spelade en halvlek i U21-matchen mot Örebro SK under onsdagen. 

Kanske kan de två vara aktuella för en plats i truppen mot AIK.

- Vi har inte summerat ihop det än. Vi ska se hur matchen tog på dem och med Haris handlar det också om det mentala tillståndet. Vi väntar nog till helgen för att se om han är redo (efter sin korsbandsskada).  

- Vi har tre matcher i nästa vecka; måndag, torsdag och söndag. Det delas ut lika många poäng i alla matcherna och alla är lika viktiga. Vi får fundera på vad som är bäst för truppen över tid i det fallet. Inget är viktigare än att vi har bäst möjliga lag på måndag, men ur en långtidsskadad spelares perspektiv är det viktigt att fatta rätt beslut som innehåller en del tålamod, säger Pelle Olsson. 

Olsson fortsätter:

- Vi kan inte vara känslomässigt styrda där. Vi måste först tänka på vad han känner. Han har minmalt med speltid bakom sig. Han har gjort 68 minuter sedan i juli förra året. Det ska vara rätt känsla. 

Hur många minuter måste Haris ha i sig för att han ska kunna få en plats i truppen, räcker det med 15 minuter?

- Ja, det gör det i princip. Vi har sju man på bänken så vi har täckning. Det behöver inte vara så att han ska kunna gå in som förste man om det blir en tidig skada, säger Pelle Olsson. 

Radetinac själv säger att han fick bra svar av U21-matchen mot Örebro och han hoppas på en plats i truppen.

- Klart jag hoppas. Jag vill spela matchen. Jag kan bara hoppas och tro, sen får se vi hur långt det räcker, säger Radetinac. 

Vad säger du till sjukgymnasterna?

- Jag har redan sagt till dem att någon gång måste man börja någonstans. Jag riskerar lika mycket på träningar som om jag skulle spelat i allsvenskan. Men jag förstår att man måste ta det stegvis och börja sakta och säkert, säger Radetinac. 

Hur många minuter av allsvenskt spel har du i dig?

- Jag vet inte. Att spela 90 minuter vet jag att jag inte kan. Men jag spelade 45 minuter med U21, så det ska gå att spela 45 minuter i allsvenskan också. Men det beror lite på... Jag har inte spelat en allsvensk match på tio månader och det måste jag lägga in i värderingen. Men ett inhopp skulle göra mig mer än glad, säger Djurgårdens stjärna. 

Kevin Walker ser positivt på utvecklingen av sin lårskada inför derbyt.

- Det går sakta åt rätt håll, tycker jag. Vi får se om jag hinner bli spelklar. Det är oturligt att få det här nu, men vi gör vad vi kan. Förhoppningsvis känns det bättre i helgen, säger Walker. 

Under torsdagen stegrade Walker i löpmoment under sin individuella träning. 

- Planen är att vi ska se hur låret svarar. Förhoppningsvis kan jag träna lördag och söndag.

Måste du ha gjort någon träning inför matchen för att kunna spela?

- Ja, kan jag inte lita på låret dagen innan så ska det mycket till om jag kan gå fullt i ett derby. Men det är bara att göra allt vi kan så får vi se, säger Walker. 

Även Jesper Karlström säger att han är nöjd över hur kroppen reagerade på de 45 minuter han spelade i U21-laget under onsdagen. Han hoppas också på en plats i truppen mot AIK.

- Ja, absolut. Jag har tränat nu i nästan två veckor, i alla fall mer än i en vecka. Nu känns det som att jag är tillbaka, säger Karlström. 

Det är en överbelastning i fästet högst upp i baksida lår som hållit mittfältaren borta från spel i två månader. Och Karlström vet inte hur många minuter han skulle klara av att spela mot AIK.

- Jättesvårt att svara på. Jag kan inte komma med ett bra svar där. Jag har ju inte testat att spela 90 minuter än så det vet jag inte om jag kan, men jag skulle orka minst en halvlek i alla fall, säger Karlström.

Se när Walker blev matchhjälte på övertid mot Gefle i spelaren ovan.

Publicerad 2016-05-12 kl 19:29
Annons
Annons

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
Annons