"Viktigt att vi knappar in på Helsingborg"

Malmö sätter press på Helsingborg.
Ny seger mot Gais. Tränaren Roland Nilsson nöjd med de tre poängen, men inte med MFF:s ineffektivitet.

- Vi skapar många målchanser, så vi borde nog gjort några fler mål. Men det viktigaste är att vi vinner, säger Roland Nilsson till PPV efter 1-0-segern mot Gais och fortsätter:

- Nu knappar vi in igen på Helsingborg, det är viktigt.

Ja, Malmö sätter press på Helsingborg i och med segern. Nu bara två poäng efter serieledarna, men med en match mer spelad.

MFF klart bättre i första halvlek.
Daniel Larsson var delaktig i mycket och i den 11:e minuten borde han ha gett Malmö ledningen. Ricardinho med inlägget till Larsson som kunde nicka i helt fritt läge, men träffen mindre bra och bollen utanför.

Ledningsmålet skulle dock komma tio minuter senare.

Ivo Pekalski kom upp bra på Wilton Figueiredos frispark och nickade in sitt första allsvenska mål någonsin.

- Jävligt skönt att få göra sitt första mål, så klart, säger Pekalski till PPV.

Gais uddlösa offensivt och defensivt hade man stora problem med Malmös kvicka omställningsspel. MFF-ledningen i halvtid borde ha varit större än 1-0.

Gais-tränaren Alexander Axén var av förståeliga skäl allt annat än nöjd i halvtid:
- Vi gör en alldeles för svag första halvlek, vi är inte med i tempot och tappar bollar alldeles för lätt. Vi har inte fått någon rytm alls, jag hoppas vi tar tag i det bättre i andra, sade han till PPV.

Axéns förhoppningar slog in.
Gais lyfte sig markant i andra halvlek och kvitteringen inte långt borta i den 50:e minuten, men Johan Dahlin sträckte ut och limmade Jesper Floréns låga skott - en chans som skulle visa sig bli Gais bästa i matchen.

För så mycket mer än så skapade inte göteborgarna trots den spelmässiga uppryckningen.
Malmö belåtna under matchens andra halva och slog tidigt vakt om sin ledning.
Hemmalaget ändå nära att kontra in ett mål i slutet när Gais satsade framåt, men segern stannade vid 1-0.