Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons
ALLSVENSKAN
10å

''Viktigt med Uefacupen för att få Henke att stanna''

Att Helsingborg ser ut att gå till Uefacupen kommande säsong kommer att ha stor betydelse för chanserna att Henke Larsson stannar.

Det tror HIF:s sportchef som har förhoppningar om Henke i tre år till.

- Han har inte sagt något om det men jag tror definitivt att det kommer att spela in för honom i hans beslut, säger Jesper Jansson till FotbollDirekt.se.

- Vi har en positiv dialog, även om inget är klart. Men vi hoppas -och jag tror det är goda chanser -att han fortsätter i 1-2-3 år till. Men det är ingen idé att pressa honom. Det får ta den tid det tar så får vi se vad han kommer fram till.

Helsingborg behöver två poäng för att fullt ut säkra Uefacupspel till nästa höst. Samtidigt måste Halmstad vinna allt som är kvar. HIF ska på det här viset inte kunna gå miste om det här. Med det har också möjligheterna att få behålla Henke växt sig avsevärt starkare.

- Han gillar ju att spela i de stora matcherna, så om vi går till Uefacupen kommer det säkerligen vara en stor bidragande orsak till hans beslut, fortsätter Jesper Jansson.

Har du sett honom bättre sedan han kom hem än i Uefacup-matcherna förra säsongen?
- Nej, det har jag nog inte gjort. Men jag tycker sedan att han fortsatt den här säsongen där han slutade då.

Helsingborg gick till åttondelsfinal i Uefacupen förra säsongen. Till i år blev det ingenting. En miss som känns, tycker Jesper Jansson:

- Det är en tomhet att vi inte spelat i Uefacupen den här säsongen. Vi vill spela i Europa varje år och är det svenska klubblag som gjort det bäst de senaste åren. Det får inte gå för långt emellan man kvalificerar sig. Det är viktigt att vänja sig vid dessa matcher.

FotbollDirekt.se

Publicerad 2008-10-28 kl 14:10
Annons
Annons
Annons